بنابراين گزارش استانداردسازي و به روزرساني عوامل توليد صنايعدستي نظير مواداوليه، ابزار و تجهيزات، روشهاي توليد و به منظور ارتقاء سطح کمي و کيفي مصنوعات توليدي خصوصاً در زمينه رشتههاي داراي مزيت صادراتي اهداف طرح بهينه سازي روند توليد محصولات صنايعدستي است.
کارگاههاي توليدي به عنوان موضوعي اساسي در روند توليد محصولات صنايعدستي در اين طرح مورد توجه قرار گرفته است که بر همين اساس اداره کل حمايت از توليد و بازرگاني به بررسي شاخصهاي ارزيابي کارگاههاي توليدي صنايعدستي براي استانداردسازي و به روز رساني عوامل توليد پرداخته است.
اين گزارش حاکي از آن است که رشتههاي شاخص و فعال توليدي از مجموعه رشتههاي مصوب صنايعدستي، رشتههاي داراي کد تعرفه گمرک، ميزان توليد در کارگاههاي نمونه توليدي، ميزان فروش و صادرات محصول توليدشده از شاخصهاي ارزيابي کارگاههاي توليدي صنايعدستي براي استاندارسازي و به روزرساني عوامل توليد است.
اين در حالي است که تدوين برنامههاي مطالعاتي و اجرايي واحد بهينهسازي ابزار و مواد توليد صنايعدستي به انضمام اولويتهاي اجرايي سال جديد در کنار طراحي فرم نياز سنجي و آسيب شناسي توليد محصولات صنايعدستي از جمله اقدامات اوليه براي اجرا شدن اين طرح است.
بر همين اساس مکاتبه با سازمانهاي استاني متبوع براي تکميل اطلاعات درج شده در فرم مذکور توسط کار فرمايان کارگاههاي توليدي صنايعدستي در رشتههاي داراي مزيت صادراتي چون خاتم، قلمکار، گليم، زيلو و زيورآلات سنتي مورد توجه قرار گرفت.
بنابراين گزارش برنامهريزي براي انجام بازديدهاي دورهاي مسئولان ذيربط کارگاههاي مطرح در سراسر کشور براي آشنايي بيشتر با مشکلات و چالشهاي موجود در راه توليدکنندگان اينگونه محصولات صنايعدستي نيز از ديگر اقدامات انجام شده در اين زمينه است.
همچنين انجام بازديدهاي تخصصي در ستاد و استانها به صورت هماهنگ در کنار جمعبندي و بررسي فرمهاي نيازسنجي و آسيبشناسي توليد محصولات صنايعدستي تکميل شده طي بازديدهاي کارگاهي در سراسر کشور نيز در اين مدت انجام شده است.
برپايه اين گزارش اقدامات و پيگيريهايي درخصوص رفع موانع و مشکلات اعلام شده از سوي کارگاههاي صنايعدستي استانها نيز اجرايي شده است./111
انتهای پیام/