شناسايي پايگاه‌‌هاي مرزي مصر به کمک سنگ نوشته‌هاي معبد کارناک

به گزارش ميراث آريا(chtn)، باستان‌شناسان از روي سنگ‌نوشته‌هاي معبد کارناک دريافتند که شهر باستاني تارو(Tharu) دو دژ نظامي در ميانه رود نيل داشته و اين دو دژ کمک زيادي به عبور ارتش فراعنه از رود نيل براي مقابله دشمنانشان مي‌کردند.

محمد عبدالمقصود،‌سرپرست تيم باستان‌شناسي گفت: فراعنه سفرهاي منظم بسياري از صحراي سينا براي مقابله با هيتي‌ها وديگر تمدن‌ها که امروزه فلسطين، لبنان، اردن، سوريه وعراق نام دارند انجام مي‌دادند که اين دژها در تسريع حرکت‌ آنها به اين مناطق نقش عمده‌اي داشتند.

وي افزود: شهر تارو به عنوان محافظ مصر و دروازه ورودي آن محسوب مي‌شد و کاروان‌ها ملزم به کسب مجوز از اين منطقه براي ورود به مصر بودند.

پاداگان‌هايي با ديوارهاي خشتي مستحکم به ضخامت 15 متر و ارتفاع 12 متر در 9 مايلي ساحل براي محافظت از ورود مهاجمان دريايي در اين منطقه ساخته شده که تل هبوآ نام دشته و در زمان حکومت سلسله دوازدهم فراعنه مصر بنا شده بودند.

عبدالمقصود خاطرنشان کرد: اين قلعه بعدها و در زمان رامسس دوم تبديل به پايگاهي نظامي و دفاعي در مقابل حمله هيتي‌ها در سلسله نوزدهم فراعنه شد.

معبد کارناک يکي از مناطق باستاني و معروف مصر است که تصاويري سه بعدي از آن توسط باستان‌شناسان روي سايت‌هاي اينترنتي براي بازديد علاقه‌مندان قرار گرفته است. اين تصاوير به صورت جامع تمام اکتشافات 15 ساله اخير باستان‌شناسان از اين معبد را به علاقه‌مندان نشان داده و اطلاعات جامعي از شکوه آن در سال‌هاي 1951 تا 31 پيش از ميلاد را نشان ميدهد./109

انتهای پیام/

کد خبر 1388021951