روح زندگي را در بناهاي تاريخي تقويت کنيم

به گزارش ميراث آريا(chtn) قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري در مراسم اختتاميه همايش ملي شناخت مزيت ها و ظرفيت هاي احياء و بهره برداري ازاماکن تاريخي و فرهنگي ضمن بيان اين مطلب افزود:در سال گذشه بيشترين اقدامات مرمتي در حوزه ميراث فرهنگي معطوف به سمت بناهاي دوره اسلامي بود و اين روند شرايطي را فراهم کرد تا امروز به نقطه تعادل برسيم.

حميد بقايي در ادامه خاطرنشان کرد:برگزاري همايش ها وگردهمايي هاي تخصصي درسطح سازمان درزمينه توليد محتواي مورد نياز و مباحث تخصصي قابل استفاده است براين اساس ،برگزاري چنين برنامه ها و همايش هايي را با رويکردهاي تخصصي در طول سال نيز بايد در دستور کارمعاونت ميراث فرهنگي و مسئولان صندوق احياء قرارگيرد.

وي با اشاره به اين که موضو ع بهره برداري و احياي بناهاي تايخي براي ما يک اجبار تلقي مي شود اظهار داشت:به عبارتي بايد بناهاي تاريخي را از حالت فعلي به شکلي تبديل کنيم که روح زندگي را تقويت کند.

قائم مقام سازمان ميراث فرهنگي با بيان اين که تکنولوژي شرايطي را به وجود مي آورد که فرد فقط به حال و آينده فکر کند و کمتر به گذشته توجه کند تصريح کرد:نسل جديد را بايد با تاريخ معماري حوزه و فضاي فرهنگي به اجبار نزديک کنيم در غيراين صورت با تکنولوژي که ما با آن روبرو هستيم نسل جديد به گذشته کمتر توجه خواهد کرد.

به گفته اين مقام مسئول درسازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري :در خانه هاي تاريخي فرهنگ اصيل ايراني و شيوه زندگي،توصيف شده به طوري که حتي اگر به شهرستان ها نگاهي بياندازيم متوجه مي شويم که تا چه اندازه انسان ها نزديک به هم ،زندگي مي کنند.

وي با بيان اين که بخش عمده‌اي از ناهنجاري هاي امروز جامعه ما ناشي از همين زندگي آپارتمان نشيني است که به مرور فرهنگ رادستخوش تغيير کرده است تصريح کرد:در خانه هاي امروز با شکل کنوني ،بسياري از تغييرها و ناهنجاري هاي فرهنگي شکل مي گيرد اما در يک خانه تاريخي ايراني، فرهنگ اصيل ايراني و شيوه زندگي در آن توصيف شده است.

بقايي تاکيد کرد :درکنارهر پديده اقتصادي،سياسي و فرهنگي بايد يک ديد و نگاه اجتماعي هم داشته باشيم چرا که اين انسان ها هستند که پديده هاي تاريخي را به وجود مي آورند بنابراين اگر بخواهيم وضعيت فرهنگي و اجتماعي خود را سامان دهيم ناچار به سامان دادن بناهاي تاريخي و فرهنگي به گونه اي هستيم که مردم بتوانند در آن ها زندگي کنند... .

وي با اشاره به اصالت هويتي تاکيد کرد و افزود: اصالت هويتي، اصالت امنيتي را فراهم مي کند و اگر بخواهيم از لحاظ فرهنگي هويت نسل ها را تقويت کنيم بايد در بناهاي تاريخي روح زندگي را تقويت کنيم.

بقايي همچنين امنيت اجتماعي حاکم در کشور هاي اطراف و همسايه را نشانه فرهنگ غني ايران دانست و تاکيد کرد: ما درافغانستان و عراق شاهد امنيت سياسي هستيم ولي نا امني اجتماعي نداريم چرا که بافت فرهنگي آنچنان محکم است که باعث کم شدن موج فساد مي شود.

وي در پايان اين همايش بر ميراث دار بودن فرهنگ اشاره کرد و گفت: اگر ميراث دار آثارفرهنگي و تاريخي خود باشيم مي توانيم تاثير بسزايي در رشد فرهنگي و اجتماعي کشور داشته باشيم از اين رو وظيفه صندوق احياء و بهره برداري از اماکن تاريخي،انجام نوعي مهندسي فرهنگي است که طي آن فرهنگ ايراني، انساني و شرقي را به جامعه تزريق کرده و با ورود به اين عرصه است که شاهد رشد فکري بالايي خواهيم بود.

خاطرنشان مي شود در پايان اين مراسم از سه پيشکسوت اين حوزه به نام هاي شادروان سراج الدين کازروني، محمد منصور فلامکي و اکبر تقي زاده اصل تقدير به عمل آمد. همچنين دراين مراسم از دوازده مقاله برگزيده نيز قدرداني شد. /120

انتهای پیام/

کد خبر 138802249