باقري با تأکيد بر اينکه انجام مناسب سازي در سازه هاي جديد مستلزم صرف هزينه هاي بالايي نيست بلکه با رعايت استانداردها و ضوابط موجود در ساخت و سازها و نظارت کافي مي توان به اين مهم دست يافت، گفت: متأسفانه هنوز در برخي از ادارات و سازمانهاي دولتي معلولان نمي توانند از طبقه همکف به طبقات بالاتر بروند.
مديرکل دفتر فني استانداري تهران عملکرد کميته مناسب سازي محيط شهري براي معلولين استان تهران را بسيار اثرگذار خواند و گفت: استانداري تهران در اين کميته جهت ايجاد هماهنگي ميان بخشهاي دولتي و غيردولتي و پيشبرد اهداف آن از هيچ کوششي دريغ نکرده است.
باقري تشکل ها و بخشهاي غيردولتي ويژه معلولين در استان تهران را در روند ايجاد شرايط مناسب براي اين افراد بسيار اثرگذار دانست و با بيان اينکه امکان ايجاد معلوليت براي هريک از ما وجود دارد تصريح کرد: براساس قانون، شهرداران بايستي از صدور پروانه احداث و يا پايان کار براي آن تعداد از ساختمانها و اماکن عمومي که استانداردهاي تخصصي مربوط به معلولان را رعايت نکرده اند خودداري کنند.
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي کشور نيز با بيان اينکه مناسب سازي محيط شهري تنها براي معلولين نيست گفت: 7 ميليون و 300 هزار نفر سالمند و 3 ميليون نفر معلول شديد و خيلي شديد در کشور نياز به مناسب سازي محيط شهري هستند.
کاظم نظم ده با اشاره به اين مطلب که ايجاد شرايط مناسب براي معلولين يکي از شاخصه هاي ارزيابي توسعه يافتگي کشورها محسوب مي شود ، گفت: کنوانسيون جهاني حقوق معلولين بطور شفاف به دسترسي آسان اماکن شهري براي معلولين و سهولت درحضور اجتماعي آنان تأکيد نموده است.
وي با ذکر اينکه در کشور ما نگرش افراد به ناتوان جسمي نگرش مثبتي است يادآورشد: براي افزايش علم و دانش مناسب سازي محيط شهري خواهان اختصاص 2 واحد درسي در دانشکده هاي مهندسي عمران براي ناتوانان جسمي و معلولين هستيم.
معاون توانبخشي بهزيستي کشورگفت: متأسفانه هم اکنون در ساختمان سازي هاي شهر تهران ، معلولين در نظر گرفته نمي شوند و ساختمانهاي شهر تهران براي معلولين به هيچ وجه مناسب نيست.
نظم ده با بيان اينکه معلولين براي يافتن يک منزل مناسب بايد ماهها در تهران جستجو کنند ، افزود: عليرغم کمک هاي دولت به معلولين در بخش تأمين مسکن متأسفانه در ساخت و سازهاي تهران به هيچ وجه به اين قشر توجه نمي شود.
وي گفت: خوشبختانه در سالهاي اخير با توجه به فرهنگ سازي صورت گرفته و نگرش مثبت نسبت به معلولان تمامي سازمانهاي غيردولتي ، استانداريها ، فرمانداري ها، بخشداريها ، شهرداري ها و دهياريها خودشان را صاحبان ايجاد فرآيند مناسب سازي محيط شهري براي معلولان مي دانند.
معاون توانبخشي سازمان بهزيستي کشور به دستاوردهاي نرم افزاري و سخت افزاري در دسترسي ها و مناسب سازي ويژه معلولان اشاره کرد و تصريح نمود: سازمان بهزيستي کشور ، استان و شهر تهران را به عنوان يک الگو براي ايجاد فضاسازي محيط شهري براي کل کشور در نظر گرفته است.
نظم ده شهر و استان تهران را بواسطه جمعيت بالاي معلولان و مراجعات بسيار آنان ، به عنوان الگو براي ساير شهرها و استانهاي کشورمان معرفي کرد و يادآورشد: براي اولين بار با کمک بخشهاي غيردولتي امکان دسترسي معلولان داخلي و خارجي و نيز نابينايان براي بخش کتب نابينايان در نمايشگاه بين المللي کتاب تهران فراهم شد./100
انتهای پیام/