در اين مراسم گلشن ضمن ابراز خرسندي از به بهره برداري رسيدن ساختمان موزه بيشابور از زحمات مديريت و کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي فارس در اتمام پروژه ساخت موزه تقدير و تشکر کرد.
وي گفت: فارس مهد تمدن و فرهنگ است و اين استان تنها استاني است که 2 اثر ثبت شده در فهرست آثار جهاني دارد که نشانگر اهميت تاريخي و فرهنگي منطقه است.
وي با اشاره به ثبت سالانه يک اثر از کشور در فهرست آثار جهاني گفت: شهر تاريخي بيشابور با توجه به اهميت تاريخي اين منطقه و ويژگيهاي منحصر به فرد، قابليت ثبت در فهرست آثار جهاني را دارد که اميد است با فعاليتهاي انجام گرفته و با شروع فصل جديد کاوشهاي باستان شناسي و مساعد شدن زمينهها، اين امر تحقق يابد.
وي افزود: جايگاه آثاري که به فهرست جهاني ميپيوندند از چنان اهميتي برخوردار است که از نظر فرهنگي آن اثر محدوده جغرافيايي ملي را طي کرده و و از پشتوانه جهاني برخوردار مي شود و ثبت آثار ملي کشور در فهرست جهاني نشانگر اهميت تاريخ و تمدن آن است.
بذرگر نيز در ادامه اين جلسه گفت: بايد بين فرهنگ گرايي و عمران گرايي رابطهاي وجود داشته باشد. بدين معني که اگر به عمران گرايي صرف توجه شود و جنبههاي فرهنگي و انسان سازي در نظر گرفته نشود صرفا فضاهايي را ساخته ايم که بدون استفاده ميمانند و اين شايسته نيست و انسانهاي متمدن و با فرهنگي وجود نخواهد داشت که از اين فضاها به شکل صحيح استفاده کنند.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري فارس با اشاره به اينکه ساخت موزه ها به عنوان يک عنصر فرهنگي موجب فرهنگسازي ميشود، گفت: ساخت اين موزه و موزههاي مشابه در ديگر شهرستانها در جذب بيشتر گردشگران موثر خواهد بود و اميدواريم به زودي شاهد بهرهبرداري از ديگر موزهها نيز باشيم و با شروع عملياتهاي پژوهشي در منطقه تاريخي بيشابور، آثار بيشتري در اين موزه در معرض ديد علاقمندان قرار گيرد./106
انتهای پیام/