کشف محوطه صنعتي اشکاني ساساني در قلعه کهنه مود

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل ازروابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي، به گفته سرپرست هيأت کاوش در قلعه کهنه مود خراسان جنوبي ، هدف از اين فصل کاوش، علاوه بر آموزش عملي و آشنايي دانشجويان با روش هاي کاوش، طراحي فني شناسايي آثار باستاني، تجزيه و تحليل داده ها ،طبقه بندي سفال،حفاظت از داده هاي مکشوفه، پاسخ به فرضيات مطرح شده در طرح پيشنهادي است.

حسن هاشمي افزود:براساس مطالعات صورت گرفته تپه قلعه کهنه مود از ويژگي هاي زيست محيطي مناسبي در شرق ايران برخوردار بوده از سويي ديگر وجود محوطه استقراري وسيع پيش از تاريخ و تاريخي در ابتداي ده مود در فاصله سه کيلومتري غرب آن بيانگر اهميت منطقه است .

وي با اشاره به اين که منطقه مود نقطه اي کليدي براي مطالعه چگونگي شکل گيري اقامتگاه هاي دوره هاي مختلف تاريخي اشکاني و ساساني است اظهار داشت:در عصر آهن چند نقطه محدود سکونتي در روي تپه قرار داشته و در دوران اشکاني و به ويژه دوران اسلامي از قرن پنجم تا 11مجدداً بر روي خرابه هاي پيشين سازه هاي سنگي و خشتي و گلي بنا شده است.

هاشمي با بيان اين که کشف شانه آهني فرش گواهي بر قدمت و اصالت بافندگي فرش در منطقه بيرجند است تصريح کرد:همچنين کشف کوره هاي آهنگري در فضاي باز و فراواني جوش کوره حکايت از آن دارد که در اين تپه فعاليت صنعتي انجام مي شده است.

وي اضافه کرد:رنگرزي نيز از ديگر فعاليت هاي صنعتي در اين ناحيه به شمار مي آمده است که قطعاً در رابطه با هنر فرش در اين ناحيه بوده و کشف دو خم رنگرزي سالم در يک کارگاه شاهدي بر اين مدعا است.

اين باستان شناس در پايان تاکيد کرد: همچنين در فصل دوم کاوش چندين سيلوي گچ¬اندود از يک فضاي معماري به دست آمد.

تپه قلعه کهنه مود در 35 کيلومتري شهرستان بيرجند، مرکز استان خراسان جنوبي، واقع شده است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388030524