بيش از 3 هزار و 500 ميليارد ريال تسهيلات مصوب شد

به گزارش ميراث آريا(chtn) حسين فاضلي، معاون سرمايه‌گذاري سازمان ميراث‌فرهنگي در نشست خبري همايش و نمايشگاه دستاوردهاي فرصت‌هاي سرمايه گذاري هزار منطقه گردشگري گفت: معاونت سرمايه‌گذاري نزديک به دو سال است که در سازمان ميراث فرهنگي با توجه به رويکرد دولت در ايجاد و توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري، گسترش گردشگري کشور و هدف‌گذاري ورود گردشگران خارجي تشکيل شده است.

وي در ادامه افزود: در اين مدت اقدامات گسترده‌اي به منظور جذب سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي براي توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري از طريق اين معاونت انجام شد.

فاضلي با بيان اينکه تجهيز منابع براي توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري از موضوعاتي بود که در دستور کار معاونت سرمايه‌گذاري قرار گرفت، متذکر شد: درسال 86 ، مبلغ 30 هزار ميليارد ريال براي طرح‌هايي با تسهيلات بالاي 10 ميليارد ريال در سراسر کشور اختصاص داده شد.

معاون سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي با تاکيد بر اينکه به دنبال اختصاص تسهيلات اقدامات گسترده‌اي در زمينه هماهنگي با بانک‌ها براي پذيرش و معرفي طرح‌ها آغاز شد، افزود: اين اقدامات منجر به تنظيم تفاهم‌نامه‌ها و قراردادهايي در اين زمينه و همچنين معرفي متقاضيان دريافت تسهيلات به بانک‌ها شد.

فاضلي با بيان اينکه تاکنون 305 طرح با تقاضاهايي بيش از 25 هزار ميليارد ريال براي دريافت وام به بانک‌ها معرفي شده‌اند، تصريح کرد: تاکنون با 43 طرح با رقم تسهيلاتي بيش از يک هزار و 700 ميليارد ريال قرار داد منعقد شده است و پرداختي بانک‌ها به اين طرح‌ها بيش از 700 ميليارد ريال بوده که متناسب با پيشرفت فيزيکي آنها پرداخت مي‌شود.

معاون سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري متذکر شد: علاوه بر اين طرح‌ها، تعداد 132 طرح نيز با رقم بيش از 12 هزار و 300 ميليارد ريال توسط بانک‌ها در دست بررسي است.

فاضلي خاطر نشان کرد: همچنين از تعداد 305 طرح، 86 طرح توسط بانک‌ها فاقد توجيه و مشمول رد درخواست شده که عمده دلايل آن عدم برخورداري از توجيه اقتصادي و مالي بوده است.

وي در خصوص تقاضاهاي سرمايه‌گذاري براي توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري گفت: کل مجموعه تقاضاهاي واصله براي اجراي طرح‌هاي گردشگري بيش از 535 طرح است که از اين ميان پرونده 18 طرح با رقمي بيش از 520 ميليارد ريال تسهيلات مورد تقاضا تکميل و آماده معرفي به بانک است.

فاضلي با بيان اينکه همچنين براي 104 طرح با رقم تسهيلات بيش از هشت هزار و 320 ميليارد ريال پرونده تشکيل شده، متذکر شد: همچنين تعداد پرونده‌هاي ارسالي از استان‌ها به معاونت سرمايه‌گذاري سه هزار و 502 ميليارد ريال بوده است.

معاون سرمايه گذاري سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه مطالعات امکان سنجي 503 منطقه انجام شده است، متذکر شد: از اين تعداد 128 مورد در دست انجام است و هشت منطقه نيز مورد تصويب مراجع ذي‌‌ربط قرار گرفته است.

اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي در خصوص اعتبار تخصيص يافته به مناطق نمونه گردشگري گفت: از سال 84 تا پايان سال 87 اعتبار تخصيص يافته به اين مناطق بيش از 300 ميليارد ريال بوده است.

فاضلي با بيان اينکه يکي از رويکردهاي مهم سازمان ميراث‌فرهنگي در توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري بحث ايجاد کمپينگ‌ها و اردوگاه‌ها بوده است، متذکر شد: در سال گذشته بيش از 158 کمپينگ و اردوگاه در سراسر کشور تامين اعتبار شد و بخش عمده آنها نيز به بهره‌برداري رسيد.

معاون سرمايه گذاري و طرح‌هاي سازمان ميراث فرهنگي خاطرنشان کرد: در سال گذشته همچنين زيرساخت‌هاي بيش از 172مورد از مجتمع‌هاي توريستي تفريحي با مبلغ بيش از 200 ميليارد ريال تامين اعتبار شد.

فاضلي اظهار داشت: در سال گذشته منابع ما در بخش اعتبارات عمومي بيش از 800 ميليارد ريال بوده که در سال جاري به 598 ميليارد ريال کاهش پيدا کرده و از آن ميزان نيز 538 ميليارد ريال تخصيص اعتبار شده است.

وي در خصوص ايجاد سرويس‌هاي بهداشتي بين‌راهي گفت: تا پايان سال 87بيش از 70 مجموعه سرويس‌بهداشتي بين راهي در کشور به بهره‌برداري رسيد و 600مجموعه ديگر نيز با اعتبار 250 ميليارد ريال در حال ساخت است.

فاضلي با بيان اينکه تا کنون بيش از چهار هزار سايت طبيعت‌گردي در سراسر کشور شناسايي شده سات، متذکر شد: در راستاي اجراي مرحله دوم سند طبيعت‌گردي طراحي تفضيلي 20 سايت طبيعت‌گردي نيز در دستور کار سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري قرار گرفته است.

وي با بيان اينکه طراحي تفضيلي آنها مي‌تواند شرايط مناسبي را براي سرمايه‌گذاران فراهم کند، تصريح کرد: براي نمونه يک کمپينگ طبيعت‌گردي در منطقه لار در حال ايجاد است که به گفته سرمايه‌گذار به مدت سه ماه به بهره‌برداري مي‌سد./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388030948