رشد 107 درصدي صادرات گردشگري صنايع دستي در دولت نهم

به گزارش ميراث آريا(chtn)، صحراييان با اعلام اين خبر گفت: آمار و ارقام موجود در بخش صادرات صنايع دستي و هنرهاي سنتي کشورمان حاکي از اين واقعيت است که صادرات توريستي اين محصولات با رشد قابل قبولي روبرو بوده است.

وي با اشاره به اينکه هميشه آمار و ارقام صادرات توريستي اين توليدات بيش از صادرات گمرکي آن بوده است، اظهار داشت: با توجه به اينکه به نظر مي رسد صادرات گمرکي کاهش يافته است اما بخش مهمي از صادرات اين توليدات توسط گردشگران صورت گرفته است.

اين استاد دانشگاه تصريح کرد: سهم صنايع دستي در ترکيب توليد ناخالص ملي نيز در سه سال گذشته رشد داشته است.

صحراييان با بيان اينکه سهم صنايع دستي در ترکيب ناخالص داخلي در سال 83 به 3 درصد رسيده بود، گفت: با تلاش هاي دولت نهم براي ارتقاء اين بخش، سهم صنايع دستي در ترکيب توليد ناخالص داخلي به 8/10 درصد رسيد.

وي ادامه داد: دولت نهم براي نخستين بار در کشور به صنايع دستي و هنرهاي سنتي توجه ساختاري کرده است و تحقيقات ميداني را براي حل مشکلات و معضلات اين عرصه مورد توجه قرار داده است.

اين اقتصاد دان با تأکيد بر اينکه خوشبختانه امروز با افزايش صادرات توريستي اقلام صنايع دستي سهم اين توليدات در ترکيب صادرات غير نفتي نيز افزايش يافته است، افزود: سهم صنايع دستي در ترکيب صادرات غيز نفتي در سه سال گذشته از 7درصد به 12 درصد رسيده است.

عضو شوراي عالي صنايع دستي در ادامه اظهار داشت: در حال حاضر ارزش يک تن صادرات صنايع دستي معادل 23 هزار و 800 دلار است و اين در حالي است که ارزش يک تن صادرات کالاي صنعتي 642 دلار محاسبه مي شود.

صحراييان افزود: طبق سرشماري سال 85 بيش از 13 ميليون نفر جمعيت از طريق توليد صنايع دستي و هنرهاي سنتي ارتزاق مي کنند که از نظر علم اقتصاد پتانسيل بالايي در بخش اشتغال کشور به حساب مي آيند.

وي خاطرنشان کرد: برنامه هاي دولت نهم براي پيشرفت صنايع دستي بسيار قابل قبول بوده است و با بررسي هاي انجام شده با پيشرفت کنوني از سال آينده شاهد رشد 24 درصدي صنايع دستي در هر سال خواهيم بود./111

انتهای پیام/

کد خبر 138803215