به گزارش ميراث آريا (chtn) طه طاهري در حاشيه مراسم تجليل از مدارس برتر مجري طرح پيشگيري در روز جهاني مبارزه با مواد مخدر در گفت و گو با خبرنگاران، آماري از تعداد دانش آموزان کشور که در زمره معتادان حرفه اي هستند، ارائه نکرد، اما گفت: از تعداد يک ميليون و 200 هزار معتاد حرفه اي کشور، کمتر از پنج درصد از آنها را دانش آموزان تشکيل مي دهند.

وي گفت: پنهان کاري در زمينه دانش آموزان معتاد، کار درستي نيست، نبايد گفت که در مدارس اعتياد وجود ندارد، من موافق شفاف سازي با مردم در اين زمينه هستم.

جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: اگر يک نفر هم در مدرسه آلوده به مصرف سيگار باشد، به همه دانش آموزان مدرسه آسيب مي رساند.

طاهري با بيان اينکه \"مي توان گفت که چه تعداد از مدارس کشور در معرض خطر اعتياد قرار دارند\"، گفت: بايد در اين زمينه برنامه هاي اساسي طراحي کرد.

وي ادامه داد: اعتياد در دانش آموزان در استان هاي کرمانشاه، مرکزي و همدان بالا است، در برخي از استان ها مانند استان هاي يزد و کرمان با اجراي طرح پاک سازي، و اجراي برنامه هاي آموزشي و فرهنگي، يک نفر نيز در برخي روستاها سيگار نمي کشد.

جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به اينکه از سال 85 تاکنون بعد از ابلاغ سياست هاي کلي نظام جمهوري اسلامي از سوي رهبري، سلامت جمعيت از سنين 15 تا 65 سال مورد توجه جدي قرار گرفت، اظهار داشت: در يک مبارزه 30 ساله با مواد مخدر توانستيم، مصرف مواد مخدر را مهار کنيم، اما هنوز تا ريشه کن کردن آن فاصله وجود دارد.

طاهري گفت: بهترين جامعه هدف براي اجراي طرح پيشگري از مصرف مواد مخدر، آموزش و پرورش، محيط محله، خانواده و محيط کار است که براي هر يک از اين بخش ها، برنامه هايي طراحي شده است.

وي با اشاره به اينکه تا پايان برنامه پنج ساله توسعه بايد از بروز اعتيارد و افزايش عدد اعتياد در جامعه جلوگيري شود، افزود: براي آگاهي بخشي جامعه هدف \"آموزش و پرروش\" يعني دانش آموزان و دانشجويان، دوره هاي آموزشي لازم برگزار شده است.

جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امسال نيز آموزش هاي لازم براي آگاهي بخشي از سوء مصرف مواد مخدر در پادگان ها اجرا مي شود.

طاهري تاکيد کرد: برنامه هاي آمورشي بايد به تناسب مخاطبان و سطح فرهنگي دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصيلي و همچنين مهد کودک ها به صورت متفاوت برگزار شود.

وي با اشاره به روش گفتمان سازي و يکسان سازي مخاطبان براي اجراي طرح هاي آموزشي، گفت: امسال، سال کارگاه هاي آموزشي تربيت مربيان است، از اين رو پتانسيل هاي خوبي که در معاونت هاي آموزش و پرورش وجود دارد، جمعيت هدف \" دانش آموزان\" مورد آموزش قرار مي گيرند.

طاهري با اشاره به اينکه بودجه خوبي در اين زمينه اختصاص داده شده است، گفت: سرانه بودجه در کشور پايين است و اگر تمام توان و بودجه خود را در زمينه پيشگيري هزينه کنيم، 100 برابر آن سود خواهيم کرد.

وي سرانه دانش آموزي براي اجراي طرح پيشگيري از مصرف مواد مخدر در مدارس کشور را ناچيز عنوان کرد و اين بودجه را در شان نظام جمهوري اسلامي ندانست.

طاهري با بيان اينکه \"هشت هزار ميليارد ريال در سه سال گذشته در خصوص امنيت مرزها براي جلوگيري از ورود مواد مخدر به داخل کشور هزينه شد\"، اظهار داشت: شعار سازمان ملل نيز تغيير کرده و به سمت پيشگيري سوق يافته است.

وي ادامه داد: ايران در سازمان ملل متحد بالاترين کرسي تصميم گيري در خصوص مواد مخدر را دارد، چرا که سال گذشته ايران در کميسيون مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل نايب رييس بود و امسال به عنوان رييس انتخاب شده است.

جانشين دبير کل ستاد مبارزه با مواد مخدر با اشاره به آماري که برخي از افراد در مصاحبه هاي در خصوص تعداد معتادان در کشور ارايه مي دهند، گفت: آماري که برخي افراد ارايه مي کنند غير منطقي و غير علمي است.

وي افزود: با انجام مطالعات علمي سازمان ملل متحد يک ميليون و 200 هزار نفر معتاد حرفه اي در کشور وجود دارد که به سوء مصرف مواد مخدر عادت کرده اند.

طاهري با اشاره به اينکه 323 درصد توسعه درمان در زمينه اعتياد داشته ايم، گفت: از يک ميليون و 200 هزار معتاد حرفه اي 642 هزار نفر براي درمان مراجعه کرده و اکنون در مرحله درمان به سر مي برند./100

انتهای پیام/

کد خبر 1388040951