کاظم مندگاري درادامه خاطرنشان کرد:اين مکان محل هفت آتش از آتشکده هاي مختلف کشور بوده که به همين دليل به آن هفت آذر گفته مي شد اما پس از مسلمان شدن اهالي روستا در سالهاي متمادي اين آتشکدهها ازبين رفته و نام آن نيز به هفتادر تغيير يافت.
وي با بيان اينکه قدمت اين روستا حداقل به قرون هفت يا هشت هجري ميرسد اظهارداشت:درآن دوره ساختار روستا داراي برج و بارو بوده که هنوز نيز آثاري از اين برج وبارو قابل جستجو است.
اين دکتراي معماري با اشاره به اينکه تعداد ساکنان اين روستا بسيار انگشت شمار است اظهارداشت: وضعيت ساختماني بناهاي اين روستا نيز بسيار نابسامان است و اگر به موقع رسيدگي نشوند تخريب آنها گستردهتر خواهد بود.
وي با بيان اينکه مطالعات انجام شده بيانگر سه بافت متمايز دراين بافت قديم است تصريح کرد: نخستين بافت اين بافت متراکم و پيچيده است بهطوري که تصور ميشود درون يک قلعه کوچک قرار گرفته و بافتي به آن افزوده شده که ويژگيهاي ساير روستاها ازجمله گرمي و خشکي را دارا است.
مشاور پروژه مطالعاتي بافت قديم هفتادر با اشاره به اين که بافت مياني خارج از برج و بارو که با مصالح خشت و گل و الگوهاي معماري سنتي ساخته شده بيان داشت:بافت سوم نيز بافت جديدي مانند مسجدهاي جديد روستاي هفتادراست.
وي با بيان اينکه اين روستا با وجود اين سه بافت داراي الگوي منحصربه فرد قابل مطالعهاي است در پايان اظهارداشت:پروژه مطالعاتي يادشده از يک ماه گذشته آغاز شده و پيش بيني مي شود تا دو ماه ديگر به پايان برسد. /119
انتهای پیام/