رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان شرقي افزود: شهر تبريز به دليل موقعيت تاريخي و مکاني خود، پذيراي هموطنان مسيحي است و کليساهاي زيبا و مختلف شهر گوياي رابطه خوب و احترام متقابل اديان در شهر است.
به گفته وي، کليساي سرکيس مقدس در سال 1821 ميلادي به دست شخصي بنام پطروسيان ساخته شده و در سال 1845 مرمت شده است. اين کليسا به ياد و نام کليساي سرکيس آذرشهر و بدست ارامنه همان منطقه که به تبريز کوچ کرده بودند ساخته شده و کتيبه و سنگ در صليب آن کليسا نيز به تبريز انتقال يافته است.
محمدي افزود: اين کليسا که با شماره 11983 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده، تحت مالکيت و نظارت خليفه گري کل ارامنه آذربايجان است.
دبير کارگروه ميراث فرهنگي و گردشگري استان در مورد ويژگي هاي اين بنا گفت: بناي کليسا سبک ارمني داشته و پلان آن به شکل صليب است. اين بنا از سنگ بوده و با پوشش سيماني اندود شده است. مهمترين شاخص اين سبک معماري فرم گنبد آن است و در درون بنا نيز تصاويري از حضوت عيسي مسيح و مادر بزرگوارشان نصب شده است.
محمدي در پايان تصريح کرد: فرستاده شدن پرونده مجموعه کليساهاي استان به سازمان يونسکو و ثبت اين آثار ارزشمند در فهرست آثار جهاني، ارزشمندي و اهميت اين ابنيه را نشان مي دهد و نشانگر توجه ويژه مسئولين سازمان نسبت به تمام آثار تاريخي و فرهنگي کشور است./106
انتهای پیام/