بر اساس اين گزارش؛درحال حاضر تملک زمينهاي کاخ بردک سياه انجام شده و نيز هيچگونه درخت گزي در محدوده پاي ستونهاي اين کاخ وجود ندارد تا بتواند آسيبي به آنها برساند.
ازسويي ديگر در سالهاي گذشته در حوزه پژوهشهاي باستانشناسي کاخ بردک سياه هيچگونه توقفي صورت نگرفته است.
همچنين انجام کاوشهاي باستان شناسي شامل سه فصل بررسي و شناسايي آثار تاريخي دشتستان، شش فصل حفاري کاخ هخامنشي چرخاب و دو فصل کاخ بردک سياه، يک فصل کاوش باستانشناسي محمدآباد، يک فصل محوطه سنگ سياه و کاوش باستان شناسي تل شهيد بندر آروز در سالهاي گذشته از جمله اقدامات سازمان ميراث فرهنگي استان بوشهر براي احيا و حفاظت از اين آثار تاريخي به شمار ميآيد.
با توجه به آثار متعدد هخامنشي شهرستان دشتستان هماکنون پيگيري و راهاندازي پايگاه باستانشناسي کاخهاي هخامنشي شهرستان دشتستان و تجهيز اين پايگاه در حال انجام است و انجمن دوستداران ميراث فرهنگي روستاي درودگاه نيز که کاخ بردک سياه در کنار آن قرار دارد با جديت ويژه و همکاري مستمر با سازمان پيگير روند حفاظت از اين کاخ است.
درسالهاي گذشته نيز اقدامات مطالعاتي و پژوهشي در کنار اقدامات حفاظت از آثار تاريخي کاخ هخامنشي بردک از سوي اين سازمان انجام شده است.
ايجاد پايگاه حفاظتي در محل کاخ و افزايش نيروي انساني يگان حفاظت دراين محل به همراه ايجاد شبکه ارتباط راديويي يگان حفاظت کاخ بردک سياه با مرکز شهرستان و مرکز استان، نصب تابلوهاي گردشگران با استانداردهاي اداره راه و ترابري به همراه مسافت سنج، انجام مستند سازي کاخ و شروع عمليات ايجاد سرپوش و پوشش کامل کاخ به منظور حفاظت از کاخ در مقابل عوامل طبيعي همچون باد و باران از ديگر اقدامات انجام شده در چند سال اخير است.
همچنين تملک و خريد بيش از هفت هزار متر مربع از زمينهاي اين محوطههاي تاريخي و مهار آبهاي سطحي زمينهاي اطراف اين محوطه از مهمترين اقدامات سازمان ميراث فرهنگي براي ادامه عمليات باستان شناسي و پژوهشي در محوطه اين کاخ به شمار ميرود.
مهار اين آبها در اين محوطه از اهميت بالايي برخوردار است.با توجه به وجود خشتهاي روي پايه ستونهايي که توسط هيأت باستان شناسي براي حفاظت از سنگها بکار رفته و نيز آبهاي زياد اطراف اين محوطه، موجب نفوذ زياد رطوبت و تخريب آثار ميشد بنابراين با مهار اين آبهاي سطحي اين مشکل برطرف شد./118
انتهای پیام/