بانک اطلاعات GIS در دل کوه خواجه ايجاد مي‌شود

به گزارش ميراث آريا(chtn) و به نقل از روابط عمومي پژوهشکده باستان شناسي سرپرست هيأت بررسي و شناسايي محوطه کوه خواجه با بيان اين مطلب افزود: کوه خواجه يک گدازه بازالتي ذوزنقه‌ شکل واقع در حدود‪ ۲۰ ‬کيلومتري جنوب غربي زابل،تنها عارضه طبيعي دشت سيستان است که در هنگام پرآبي درياچه، جزيره کوچکي را در ميان درياچه هامون شکل مي‌دهد.

به گفته کوروش محمدخاني؛ کوه خواجه بزرگترين معماري خشتي بر جاي مانده از دوره \"پارتيان\" در منطقه سيستان و يکي از مهم‌ترين آثار دوره‌هاي اشکاني، ساساني- اسلامي است.

وي با اشاره به اين‌که براي نخستين بار کوه خواجه در سال ‪۱۹۱۶‬توسط \"اورل اشتين\" باستان‌شناس انگليسي شناسايي و کشف شد اظهارداشت:به دنبال اين شناسايي پروفسور \"هرتسفلد\" در سالهاي ‪ ۱۹۲9تا 1925ميلادي به جستجو در آثار کوه خواجه پرداخت.

به گفته اين باستان شناس؛در سال 1961 \"گوئليني\" باستان شناس و معمار ايتاليايي کاوش‌هاي محدودي در آثار کوه خواجه انجام داد که نتايج آن را در کتابي با عنوان \"معماري ايران و آثار کوه خواجه\" منتشر کرد.

وي با بيان اين‌که از ديگر کاوشگران محوطه مي‌توان از محمود موسوي و سيد منصور سيد سجادي نام برد تصريح کرد:آخرين بررسي در اين محوطه توسط سرور غنيمتي از دانشگاه برکلي انجام شده است.

محمدخاني در مورد بررسي و شناسايي اين فصل گفت: از مرداد ماه امسال فصل جديد پژوهش‌هاي باستان شناسي در محوطه کوه خواجه آغاز شده است.

وي درپايان بيان داشت: هدف از اين فصل بررسي وشناسايي در محوطه کوه خواجه شناسايي دقيق آثار دوره‌هاي مختلف، تکميل اطلاعات موجود، تشکيل بانک اطلاعات GIS از محوطه و تهيه نقشه پراکندگي آثار و سفال در محوطه است./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388052453