به گفته کوروش محمدخاني؛ کوه خواجه بزرگترين معماري خشتي بر جاي مانده از دوره \"پارتيان\" در منطقه سيستان و يکي از مهمترين آثار دورههاي اشکاني، ساساني- اسلامي است.
وي با اشاره به اينکه براي نخستين بار کوه خواجه در سال ۱۹۱۶توسط \"اورل اشتين\" باستانشناس انگليسي شناسايي و کشف شد اظهارداشت:به دنبال اين شناسايي پروفسور \"هرتسفلد\" در سالهاي ۱۹۲9تا 1925ميلادي به جستجو در آثار کوه خواجه پرداخت.
به گفته اين باستان شناس؛در سال 1961 \"گوئليني\" باستان شناس و معمار ايتاليايي کاوشهاي محدودي در آثار کوه خواجه انجام داد که نتايج آن را در کتابي با عنوان \"معماري ايران و آثار کوه خواجه\" منتشر کرد.
وي با بيان اينکه از ديگر کاوشگران محوطه ميتوان از محمود موسوي و سيد منصور سيد سجادي نام برد تصريح کرد:آخرين بررسي در اين محوطه توسط سرور غنيمتي از دانشگاه برکلي انجام شده است.
محمدخاني در مورد بررسي و شناسايي اين فصل گفت: از مرداد ماه امسال فصل جديد پژوهشهاي باستان شناسي در محوطه کوه خواجه آغاز شده است.
وي درپايان بيان داشت: هدف از اين فصل بررسي وشناسايي در محوطه کوه خواجه شناسايي دقيق آثار دورههاي مختلف، تکميل اطلاعات موجود، تشکيل بانک اطلاعات GIS از محوطه و تهيه نقشه پراکندگي آثار و سفال در محوطه است./118
انتهای پیام/