باستان شناسان از ايران محوري بپرهيزند

به گزارش ميراث آريا (chtn) تورج دريايي در اين نشست گفت:هدف از تحقيق و مطالعه، علمي کردن مطالعات تاريخي ايران باستان و گنجاندن ايران در قسمتي از تاريخ بزرگ جهان است.

وي با اشاره به اين‌که از حدود يک قرن پيش تاکنون در اروپا به صورت علمي درباره تاريخ جهان باستان و ايران مطالعه مي شود اظهارداشت: اگر در اين گونه مطالعات بين محققان اروپاي و ايراني تبادل نظري نيز صورت گيرد به نتايج مطلوبي خواهيم رسيد.

به گفته اين دکتراي تاريخ ايران باستان؛ هنگام تحقيق در حيطه‌هاي تاريخي مانند دوره ساساني به اين نتيجه رسيدم که بايد در مورد تاريخ يونان، بين‌النهرين، رم و ديگر تمدن‌هاي باستاني نيز مطالعاتي صورت گيرد.

وي با بيان اين‌که در بيست سال گذشته يونان محوري و رم محوري سرلوحه مطالعات پژوهشگران اروپايي و آمريکايي بود تصريح کرد:از ديدگاه آنها تاريخ جهان باستان، تاريخ رم و يونان بود و تاريخ باستان مصر،چين يا ايران فقط در دپارتمان‌هاي زبان و فرهنگ هاي دور يا خاورميانه اروپا يا آمريکا تدريس مي‌شد.

دريايي با اشاره به اين که در ايران يا هند نيز ايران يا هند محوري ديده مي‌شود اظهارداشت:اين نوع ديدگاه که به تاريخ ارتباطي ندارد از باورهاي ناسيوناليسي نشأت گرفته و در تاريخ جايي ندارد.

استاد کرسي تاريخ ايران باستان دانشگاه کاليفرنيا بيان داشت:براين اساس توسعه و تبيين ايران‌شناسي در خارج از ايران نيز امري لازم و ضروري است.

وي با بيان اين‌که مسئله ديدگاه دوگانه شرق و غرب نسبت به دنيا بايد تغيير يابد تصريح کرد:درصورتي‌که تبادل نظري بين باستان شناسان و زبان شناسان وجود نداشته نوشتن تاريخ باستان تکرار مکررات است .

خاطرنشان مي‌شود تورج دريايي استاد کرسي تاريخ ايران باستان دانشگاه کاليفرنيا کتاب‌ها و مجموعه مقالات بسياري ازجمله \"کتاب تاريخ جهان باستان\" نگاشته است./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388052516