به گزارش ميراث آريا(chtn) علي لاريجاني که صبح پنجشنبه مهمان جامعه اسلامي مهندسين بود با بيان اين مطلب اقزود: ايجاد بسترهاي فرهنگي، سياسي و اقتصادي براي عدالت در جامعه ضروري است.

اولين مسئله براي هرحکومتي عدالت است

رئيس مجلس شوراي اسلامي اولين مسئله براي هرحکومتي را مسئله عدالت عنوان کرد و يادآور شد: اينکه هر امري در سر جاي خودش قرار گيرد عدالت است که چيز بسيار خوبي است و اين موضوع در زندگي فردي و اجتماعي افراد صدق مي‌کند بنابراين اگر افراد احساس کنند به حق خودشان رسيده‌اند و مي‌رسند، ارضا مي‌شوند در حالي که بر عکس اين موجب عدم رضايت افراد مي‌شود.

لاريجاني به تفکر اسلامي و جايگاه عدالت در آن و همچنين لازمه ايجاد بسترهايي براي گسترش عدالت در جهت رسيدن انسان‌ها به کمال ذاتي خودشان اشاره و خاطرنشان کرد: اگر حکومتي بخواهد عادل باشد به اين معني نيست که فقط در مورد عدالت حرف بزنيم و يا حقوق مردم را اضافه کنيم.

وي اضافه کرد: اگر بسترهايي را به وجود آوريم که همه مردم به سمت کمال حرکت کنند آنوقت مي‌توانيم بگوييم که عدالت رعايت شده است که اين موضوع در عرصه‌هاي سياسي، اقتصادي، فرهنگي،اجتماعي و ... بايد مورد توجه قرار گيرد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي براي ايجاد عدالت در کشور وجود فضاهاي رقابتي را براي کشف استعدادهاي مردم لازم دانست و بيان داشت: اين مشکل در حکومت‌هاي مارکسيستي و سرمايه‌داري هم وجود دارد که هر کدام به نوعي موجب سرکوب استعداد هاي مردم مي‌شوند که به دور از عدالت است.

لاريجاني عنوان کرد: ايجاد فضايي مناسب براي تحرک افراد ضروري است چرا که براي گسترش عدالت جز ايجاد فضايي براي تحرک امکان پذير نيست از همين رو يکي از وظايف دولت بسترسازي براي تحرک مردم در اقتصاد، فرهنگ و سياست است.
وي ادامه داد: ايجاد بستر ملزوماتي همچون امنيت، آرامش و ايجاد نظم در حقوق مردم را مي‌طلبد و همچنين وحدت بين مردم در اين خصوص لازم است چراکه اگر در جامعه وحدت نباشد، مردم کار همديگر را خنثي مي‌کنند از همين رو است که بر روي وحدت ملي توجه زيادي مي‌شود که مقام معظم رهبري هم با نام‌گذاري يک سال به نام سال وحدت ملي به اين نکته تاکيد کردند که نشان از اهميت آن دارد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي توجيه عقلاني افعال سياسي رااز ديگر موارد مورد نياز دربسترسازي جامعه براي حرکت به سوي عدالت خواند و تصريح کرد: بايد مردم را در انجام کارها توجيه کنيم چراکه نمي‌شود گفت اين کار را فلان مقام گفته بايد انجام شود بلکه بايد مردم توجيه شوند تا در آن راه حرکت کنند چرا که اگر توجيه نباشد از حرکت بازمي‌ايستند.

لاريجاني ادامه داد: داشتن قدرت در تحقق آرمان‌هاي ملت از موارد بعدي در بستر سازي در جامعه است هر ملتي يک آرمان‌هايي دارد که بايد به آن جامه عمل پوشانده شود و اين جز باداشتن ثروت، فناوري،‌ آرمان‌هاي سياسي و زندگي عزت‌مندانه براي مردم امکان پذير نيست.

رئيس مجلس شوراي اسلامي افزود: در حوزه مسائل استراتژيک سياسي نيزفکر عميقي وجود داشت که جايگاه ايران را توانست در منطقه وجهان تغيير دهد و عزت‌مندي ملي را براي ما به وجود آورد.

وي خطاب به اعضاي جامعه اسلامي مهندسين ابراز داشت: شما يک تشکل و سازمان هستيد که از يک سابقه خوب،‌ آرام و داراي عقلانيت خوب برخوردار هستيد، همين وابستگي شما به نخبگان يک منافعي هم دارد اينکه در اين جريانات سياسي که يک شکل عام دارد با استفاده از صبغه تخصصي خود با عمق بيشتري به مسائل نگاه کنيد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: انتظار جامعه از شما اين است که با پوسته و ظاهر جريانات مواجه نشويد بلکه با توجهي عميق‌تر در موضوعات سياسي وارد شويد.

لاريجاني بررسي صوري و ماهوي را 2 سنخ رويکرد در مواجهه با پديده‌ها عنوان و خاطرنشان کرد: از خصوصيات مواجهه ظاهري کم عمق بودن آن است در حالي که مواجهه‌ اي که جنبه ماهوي و جوهري داشته باشد حتما عميق ‌تر و روشن‌ تر به آينده موضوع نگاه مي‌کند و همچنين با نگاهي کلان ومدت‌دارتر همراه است.

وي ادامه داد: کثرت ساعت و وقت گذاشتن زياد دليل براين نيست که يک کار کارشناسي صورت گرفته است بلکه مواجهه جوهري و ماهوي با موضوعات پاسخگويي به يک سري سوالات بنيادين است، سوالاتي همچون فلان چيز چرا است و اگر نبود چه اتفاقي مي‌افتاد که در اينجا علت وجودي موضوع مورد بررسي قرار مي‌گيرد.

رئيس مجلس شوراي اسلامي تصريح کرد: سوال ديگري که در اين خصوص مطرح مي‌شود اين است که براي چه غايتي اين چيز به وجود آمده است.

لاريجاني سومين سوال را اينگونه مطرح کرد که \"من‌(اي) \" که وجود دارم حالا اينگونه زندگي بهترين است يا نه و گفت: مواجهه جوهري و کارشناسي با موضوع سوالات خاصي است و نه اينکه کثرت ساعت‌ها و وقت گذاشتن‌ها که اين در امر حکومت هم به اين ترتيب است.

وي عنوان کرد: در امر حکومت‌داري هم مواجهه صوري اين است که مجلس، دولت و قوه قضائيه باشند که اين ظاهر قضيه است که همچنين مسئولين مصاحبه کنند و وجهه صوري قضيه دراينجا مشخص است اما مواجهه جوهري با پديده حکومت نوعي مهندسي فلسفي است که ازپرده ظاهري بايد به درون برويم و سوال اين است که اين حکومت چرا است،چه ماموريتي دارد وغايت آن چيست؟ که اگر به اين سوالات در مورد حکومت برسيم مواجهه جوهري پيدا کرده‌ايم.

رئيس مجلس با تاکيد بر اينکه اگر شما که تشکيلات و احزاب هستيد وارد اين گونه موارد نشويد، حکومت سرگرم موارد ظاهري مي‌شود و از مواجهه با عمق قضيه غافل مي‌ماند، اظهار داشت: اگر انسان در دوران زندگي به سوالات بنيادين مواجه نشود موقع مرگ با آن مواجه مي‌شود که اين در مورد حکومت هم صادق است.

لاريجاني افزود: هر از گاهي ذهن مسئولين و نخبگان بايد به اين سوال‌ها که اين حکومت چرا وجود دارد و چه غايتي را دنبال مي‌کند، مشغول شود.

رئيس مجلس شوراي اسلامي از ملزومات تحرک افراد را در وهله اول ايجاد امنيت، آرامش و نظم در حقوق مردم ذکر کرد و افزود: اگر مردم حقوق مدون داشته باشند تحرک مي‌کنند وحدت ميان مردم نيز از ملزومات ديگر است. در نتيجه لازم است فضايي آرام و با امنيت به وجودآيد که همگي به يک سمت حرکت کنند.

وي با بيان اينکه برنامه‌هاي چند سال گذشته غالبا زير 50 درصد به اهدافمان رسيده‌ايم که اين به اين معني است که منابع را به شکل صحيح خرج نکرده‌ايم و به همين علت زير 50 درصد به اهدافمان رسيده‌ايم.

رئيس مجلس شوراي اسلامي چينش نيرو را از ديگر عوامل مهم دانست و اضافه کرد: در چينش نيرو نيز بايد به شکل دقيق عمل شود براي مثال در هيات دولت تشخيص جايگاه و اين‌که چه جايگاهي براي چه ساخته شده است؟ بسيار مهم است.

وي تاکيد کرد: جايگاه وزارت جاي حل مشکلات خرد نيست چرا که جنس کار وزير حل مسائل کلان است در نتيجه بايد در ذهن آنان ورزيدگي وجود داشته باشد که بتوانند با مسائل کلان نيز مواجه شوند و وقت خود را صرف مسائل خرد نکنند.

لاريجاني يادآورشد: مسئله داشتن برنامه و اينکه چه کسي در چه پستي قرار مي‌گيرند که داراي تئوري و برنامه عملي باشد نيز بسيار مهم است چرا که کسي که مي‌خواهد برنامه و تئوري براي عمل داشته باشد بايد تجربه کافي نيز در اختيار داشته باشد.

وي با بيان اين مطلب که وزارتخانه جاي کارآموزي نيست، اظهار داشت: در تمام بخش‌ها تجربه و تخصص کافي از ملزومات است و زن ومرد بودن، جوان وميانسال بودن نيز تنها جزو ويترين کار است.

وي همچنين در پاسخ به يکي از اعضا که از احتمال يا عدم احتمال کارآمدي دولت دهم از دولت نهم پرسيده بود،‌گفت: هنوز دولت دهم شکل نگرفته است و نمي‌توان در مورد آن ارزيابي دقيقي انجام داد.

لاريجاني تصريح کرد: هنوز ليست وزرا را که شب گذشته ساعت 10 تحويل داده شد است ، به شکل دقيق بررسي نکرده‌ام و نمي‌توانم نظر دهم اما در فرصت‌هاي آينده يک بررسي و ارزيابي دقيق را از سوي مجلس ارائه مي‌دهيم.

رئيس قوه مقننه در پاسخ به سوال فرد ديگري که در مورد فاصله و اختلاف ميان اصول‌گرايان پرسيده بود، اظهار داشت: من تائيد مي‌کنم که ميان اصولگرايان اختلافاتي وجود دارد که بيشتر آنها به اختلافات سليقه‌اي است و اگر از من سوال کنيد که از همه وزن نخبگي در کشور استفاده شده است ،تائيد نمي‌کنم. هر چند تلاش‌هايي به منظور از بين بردن اين اختلاف‌ها در حال انجام است اما بايد اين نکته را نيز ذکر کرد که نمي‌توان اختلافات سليقه‌اي نيز را حل کرد چرا که به مقداري زمان و تمرين نياز داريم.
وي همچنين در پاسخ به سوال فرد ديگري که در رابطه با نامه مهدي کروبي و اظهارات وي در مورد آزارهاي جنسي در بازداشتگاه‌هاي کشور بود، پاسخ داد: من اعلام کردم که اگر اسناد و مدارکي دال بر اين موضوع وجود دارد ارائه دهند.

وي افزود: ما به هيچ وجه نمي‌خواهيم در اين مورد پنهان کاري شود و چيزي را از مردم پوشيده نگاه داريم همان‌طور که از روزهاي اول کميته مجلس شروع به بررسي مسائل کرد و چنانچه مشکلي را نيز مشاهده کرد فشار آورد تا اين مشکلات حل شدند.

لاريجاني در پايان گفت: اگر شخص کروبي مايل باشد حرف‌هاي او را گوش مي‌کنيم و يا حتي اگر آدرس و شماره‌ تلفن اين افراد را نيز به ما ارائه دهند پيگيري خواهيم کرد./ 100

انتهای پیام/

کد خبر 1388053131