صنايع‌دستي در چهار سال گذشته 100 درصد رشد داشت

به گزارش ميراث آريا(chtn)، رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در آيين توديع حسين هاتفي فارمد و معارفه تهمينه دانيالي سرپرست جديد معاونت هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي با بيان اين مطلب گفت: وضعيت صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي در حال حاضر به هيچ عنوان قابل مقايسه با زمان ادغام سازمان صنايع‌دستي در سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري نيست.

حميد بقايي با اشاره به اينکه صنايع‌دستي با بحران‌هاي بسياري چون مشکلات مالي به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري وارد شد، اظهار داشت:‌ اما امروز بايد پذيرفت که صنايع‌دستي به جايگاه و منزل اصلي خود يعني سازمان ميراث فرهنگي ملحق شده است.

وي ادامه داد: صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي که امروز شاهد رشد و تعالي آن هستيم نسبت به فعاليت چهار سال قبل خود 100 درصد رشد داشته است.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد: صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي ايرانيان ريشه در فرهنگ، هويت و تاريخ آن‌ها دارد و همين موضوع اهميت اين بخش را براي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري چند برابر مي‌کند.

بقايي با اشاره به کشف دست ساخته‌هاي هنرمندان هزاره‌هاي پيش از اين در ايران، بيان داشت: کشف آثاري چون فرش پازيريک، زيور آلات ارزشمندي که رامهرمز به دست ما رسيد همگي حاکي از تاريخ درخشان و کهن هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي در ايران زمين است.

اين مقام مسئول افزود: ايرانيان در طول تاريخ از جايگاه والايي در هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي برخوردار بودند به طوري که هميشه از اين هنرها براي نمايش فخر خود در مقابل جهانيان بهره مي‌بردند.

وي با بيان اينکه هنري بودن آثار هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي را بايد از مباحث اقتصادي آن به خوبي تفکيک کرد، گفت: اهميت مباحث اقتصادي صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي به اندازه‌اي است که مي‌توان باور داشت بقاي اين رشته‌ها در گرو اقتصاد پوياي آن‌ها است.

رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشورمان اضافه کرد: به منظور حل مشکلات اقتصادي و مسائلي که پيش روي صنعتگران و هنرمندان اين عرصه وجود دارد نيازمند توجه بيشتر رسانه‌ها و به ويژه صدا و سيما هستيم.

حميد بقايي با تأکيد بر نقش صنايع‌دستي و هنرهاي سنتي در حل مسائل و بحران‌هاي اجتماعي گفت:‌ اغلب کساني که با وجود هنرهاي سنتي و صنايع‌دستي موفق به اشتغال آفريني شده‌اند فاصله زيادي با بحران‌ها و مشکلات اجتماعي دارند.

وي در ادامه افزود: سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در راستاي اهداف اين بخش تلاش مي‌کند زمينه ساز پيوند عميق‌تر ميراث فرهنگي و گردشگري با صنايع‌دستي باشد.

رييس سازمان ميراث فرهنگي خاطرنشان کرد: توسعه شرکت‌هاي هلدينگ صنايع‌دستي در کنار حمايت‌هاي اعتباري که در بخش راه اندازي و تجهيز بازارچه‌هاي صنايع‌دستي صورت مي‌گيرد، در آينده‌اي نه چندان دور بخش مهمي از مشکلات هنرمندان اين عرصه را حل مي‌کند./111

انتهای پیام/

کد خبر 1388060921