وي بااشاره به اين که تاکنون با وجود تغيير مديريتها وقفهاي در کار مرمت اين بنا ايجاد نشده اظهارداشت:با توجه به ويژگيها و اصول مرمتي اين عمليات با حساسيت، ظرافت و کندي در حال انجام است.
وي با اشاره به اقدامات انجام شده در سالهاي گذشته بيان داشت: از سال 83 تاکنون يک سري اقدامات حفاظتي و استحکام بخشي در نواحي آسيب ديده بخش هاي مختلف بنا آغاز و همچنان نيز ادامه دارد .
به گفته ابراهيمي ؛ آسيب شناسي و فن شناسي مصالح و ساختار معماري بنا نيز از جمله برنامههاي انجام شده در اين مدت اعلام شده است.
و ي با بيان اينکه ساماندهي محوطه و اطراف کاخ نيز از جمله اقدامات مهم بوده است تصريح کرد: انجام بررسيهاي ژئوفيزيکي محوطه و اطراف کاخ،ساخت ماکت وضع موجود، بررسي باستان شناسي محور سروستان به فيروز آباد، انجام مطالعات تعيين عرصه و حريم کاخ در راستاي تملک از جمله مطالعات پژوهشي بوده است.
به گفته وي؛ نصب پلکان چوبي در فضاي زير گنبد خانه به منظور انجام اقدامات حفاظتي و مرمت اساسي گنبد مرکزي و نيز نورپردازي حفاظتي بنا از ديگر اقدامات انجام شده در راستاي حفاظت از اين بنا بوده است.
وي به ساخت سرويسهاي بهداشتي مناسب، تعريف مسير بازديدکنندگان، تهيه نصب تابلوهاي راهنما و تابلوهاي هشداردهنده به منظور رفاه حال بازديدکنندگان و اطلاعرساني مناسب به آنها اشاره کرد.
ابراهيمي با تکذيب اخبار منتشر شده از قول وي تأکيد کرد: ذکر مسأله تاخير هشت ساله در مرمت بنا به نقل از اينجانب را کاملا تکذيب کرده و تائيد ميکنم که برنامه مرمت اين بنا از سال 83 با جديت آغاز و بدون وقفه ادامه داشته است.
مدير پايگاه پژوهشي کاخ ساساني سروستان درمورد انتشار اخباري مبني بر تخريب و احتمال ريزش کاخ با استناد به تابلوهاي هشدار دهنده نصب شده در ديوارهها که خطر ريزش را به گردشگران هشدار ميدهد يادآورشد:اظهار اين نظريه، بي پايه و اساس و غير کارشناسي است زيرا اصولاً در بناهاي تاريخي نصب اينگونه تابلوها با توجه به گذشت چندين قرن ازعمر بناها و فرسايش طبيعي گردشگران هشدار ميدهدبراي حفاظت از آثار به آنها نزديک نشده و به بخشهاي مرتفع بنا مراجعه نکنند.
و ي در مورد بخش ديگري از اين اخبار که بااستناد به گفته يکي از کارشناسان ميراث فرهنگي در مورد تخريب گنبدهاي باقيمانده کاخ در سال هاي اخير منتشر شده، گفت: اين طور استنباط ميشود که اين گنبدها نيز به دليل بيتوجهيها در حال تخريب هستند در صورتي که مرمت گنبدها از زير فضاي گنبد خانه هم چنان ادامه دارد.
به گفته وي؛ در تمام کارهاي مرمتي سعي شده از سنگ هاي اصلي و تاريخي استفاده شود وتاکنون نيز از سنگ هاي جديد استفاده نشده است.
و ي با اشاره به اين که در اخبار يادشده به نقل از يک دوستدار ميراث فرهنگي عنوان شده که شدت تخريب و فرسايش گنبدها در حدي است که هيچ مرمت گري قادر به مرمت آن نيست اظهارداشت: اين نظر نيز کاملاً غيرکارشناسي است زيرا اکنون طرح مرمت اساسي گنبد تهيه شده و با متخصصان و استادکاران ماهر مرمت گنبد در استان در سال نيز مذاکرات لازم صورت گرفته تا درسال جاري مرمتهاي اساسي گنبد انجام شود.
ابراهيمي با اشاره به اظهاراتي در مورد نصب داربستهايي براي حفاظت از بنا از هشت سال پيش و يا نصب داربست هاي زنگ زده براي مرمت گنبد در حاليکه هيچ مرمتي صورت نگرفته بيان داشت:اين اظهارات خالي از واقعيت و ناآگاهانه است زيرا اين داربستها از 8 سال پيش براي دسترسي مرمتگران به فضاي زير گنبدونه به منظور حفاظت از بنا نصب شده و در اين سال ها نيز از داربست ها به منظور دسترسي مرمت گران به بخش هاي بالادست گنبد استفاده شده تا مرمت گنبد همچنان ادامه يابد./118
انتهای پیام/