احياي بخشي از بازار اروميه

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان آذربايجان غربي با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: از ديگر اقدامات سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان در سال جديد مي‌توان به احياي بخشي از بازار اروميه که در دوره پهلوي اول به دليل خيابان کشي از بازار جدا شده بود و مشاغل غير مرتبط با بازار و مزاحم در آنجا بود، اشاره کرد .

محمد اشتري افزود: براي امسال يک راسته بزرگ بازار با اعتبار 100 ميليون تومان توسط کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان مرمت و احيا شد .

وي تصريح کرد: بازار قديمي شهر اروميه در مجموعه بافت قديمي و در گوشه جنوب شرقي شهر قرار دارد. اين بازار همراه با تغيير شيوه زندگي، دستخوش تغييرات زيادي شده است.

اشتري اضافه کرد: قديمي ترين بخش هاي باقي مانده آن به دوره صفويه به بعد تعلق دارد؛ به ويژه حمام هاي آن که متعلق به دوره زنديه و قاجاريه است. در بازار اروميه هر راسته و بخشي، از سبک و شکل خاص دوره خود پيروي کرده است. بقاياي به جا مانده، نمايانگر ذوق معماري دوره هاي مختلف است.

وي ادامه داد: با وجود تنوع شکل طاق ها، چشمه و گنبدها مجموعه بازار از سادگي ويژه اي برخوردار است. به عبارت ديگر هيچ نوع کاشي کاري، گچ بري و سنگ کاري در آن ديده نمي شود.

اشتري افزود: سردر ورودي اصلي بازار اروميه از طرف مسجد اعظم، يکي از زيباترين جلوه هاي قديمي معماري ايران است. بازار از طريق هشت يا 9راسته به خيابان هاي اطراف راه دارد. اين بازار همچنان هسته مرکزي خريد و فروش اهالي اين منطقه است. مصالح تمام راسته بازار و چهارسوها از آجر و اغلب بدون اندود ساده گچ است.

وي خاطرنشان کرد: بازار از قسمت‌هاي مختلف و سراهاي متعدد تشکيل شده است و در هر سرا صنف خاصي فعاليت دارد. قسمتي از بازار دو طبقه است. درون بازار مسجد و حمام‌هاي مختلفي تعبيه شده بود.
/104





انتهای پیام/

کد خبر 138806203