حمام هاي تاريخي چهارمحال زير ذره بين گردشگران

سرپرست معاونت ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان چهارمحال و بختياري با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: استان چهارمحال و بختياري از حمام هاي تاريخي بي شماري برخوردار است و حداقل هر روستايي در استان داراي يک حمام عمومي بوده است .

مليحه زماني افزود: از اين ميان تنها 60 حمام قديمي در اين استان برجاي مانده و مابقي تخريب شده و از بين رفته است .

وي تصريح کرد: از اين تعداد 10 حمام همچنان فعال است و 6 حمام تبديل به موزه و چايخانه شده است .

زماني اضافه کرد: بناهاي حمام‌هاي استان داراي ويژگي هاي مشترکي هستند و هر باب حمام شامل سر در ورودي ، هشتي ، دهليز ، رخت کن ، کفش کن ، ميان در ، گرم خانه و خزينه بوده است .

وي ادامه داد: رخت کن حمام ها به صورت مستطيل و مربع بودند و با استفاده از چند ستون سنگي و آجر ساخته شده اند ، در ميان هر رختکن حوضي قرار داشت که موجب تهويه محيط مي‌شد .

زماني خاطرنشان کرد:در گرداگرد فضاهاي رختکن سکوهايي جهت نشستن ، استراحت کردن ، شستن و نماز خواندن ايجاد شده است که در زير رختکن ها کفشکن هاي متعددي تعبيه شده است .

وي ادامه داد: مابين رختکن و گرمخانه راهرويي مارپيچ به نام \"ميان در \"قرار دارد که در حمام هاي بزرگ بيشتر اين \"ميان در\"ها به چشم مي‌خورد .

سرپرست معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان چهارمحال و بختياري افزود: وظيفه \"ميان در\" تطبيق دماي محيط با بدن افرادي که در حمام بودند است ./104

انتهای پیام/

کد خبر 1388062331