همچنين در اين تفاهمنامه بر همکاري در موضوعاتي چون مطالعه و پژوهش، مديريت و ايجاد هماهنگي ميان نهادهاي مرتبط، آموزش، ترويج و معرفي در سطوح ملي و بين المللي تأکيد شده است.
در اين تفاهم نامه همچنين با اشاره به سابقه فرهنگي، تاريخي، اجتماعي و فني قناتهاي کشور و نقش تعيين کننده امروزي آنها در تأمين آب بخش کشاورزي، ضرورت توجه بيش از پيش به قنات و قنات داري مورد توجه قرار گرفته است.
بر اين اساس مطالعاتي در زمينههاي سازهاي، تاريخي، فرهنگي، اجتماعي و آسيب شناسي در مورد قناتها و ساير سازههاي تاريخي آبي کشور از جمله آسيابها، پخشابها و ... در آن گنجانده شده است.
تدوين يک بانک اطلاعاتي به صورت دادههاي GIS به منظور سهولت در مطالعه و بررسي روشهاي حفظ، نگهداري و بهرهبرداري پايدار قناتها، ثبت و تعيين حريم آنها و نيز ثبت قناتهاي شاخص در زمره ميراث فرهنگي کشور يکي از اهداف اصلي اين تفاهمنامه محسوب مي شود.
احمد ميرزا کوچک خوشنويس معاون سازمان و رئيس پژوهشگاه ميراث فرهنگي و گردشگري، مسعود علويان صدر معاون حفظ، احيا و ثبت آثار تاريخي اين سازمان، سيدرحيم سجادي سرپرست معاونت آب، خاک و صنايع وزارت جهاد کشاورزي و عليرضا پرستار مديرکل دفتر مديريت بهرهوري آب کشاورزي اين معاونت از جمله امضاءکنندگان اين تفاهمنامه اعلام شدهاند. /118
انتهای پیام/