بر اساس اين اطلاعيه مشمولاني که ضمن قبولي در آزمونهاي سراسري در سال اعزام به خدمت يعني سالي که در آن سال به 19 سالگي تمام ميرسند و قصد شروع به تحصيل در موسسات آموزش عالي را دارند به شرط اخذ مدرک ديپلم حضوري در سال اعزام يا سالهاي قبل، شروع به تحصيل از مهرماه آنان بلامانع است.
ضمناً اخذ مدرک پيشدانشگاهي براي اين افراد به صورت غيرحضوري منعي نخواهد داشت. به عنوان مثال، تحصيل متولدان سال 1369 از مهر 88 با رعايت موارد يادشده مجاز است.
سازمان وظيفه عمومي ناجا اعلام کرد که همچنين مشمولان متولد نيمه دوم هر سال که در سال اعزام به خدمت، سالي که در آن سال به 19 سالگي تمام خواهند رسيد، به شرط اخذ ديپلم فني و حرفهاي يا کاردانش يا پيشدانشگاهي به صورت حضوري، با معرفي بموقع به سازمان وظيفه عمومي ميتوانند از مزاياي تعويق اعزام به خدمت تا 18 مهر سال بعد برخوردار و آمادگي جهت شرکت در کنکور سال بعد را کسب کنند.
در اين گزارش آمده است، مشمولاني که دوره ديپلم فني و حرفهاي يا کاردانش را حداکثر تا 22 سالگي يا دوره پيشدانشگاهي را حداکثر تا 24 سالگي به صورت حضوري طي کردهاند، مجاز به شرکت در آزمون و شروع به تحصيل در موسسات آموزش عالي از مهر سال اخذ فراغت ديپلم يا پيشدانشگاهي هستند.
تحصيل همزمان در 2 دانشگاه عامل لغو معافيت تحصيلي
سازمان وظيفه عمومي ناجا تأکيد کرده است: معافيت تحصيلي در هر مقطع يک بار صادر ميشود، از اينرو تحصيل همزمان در 2 دانشگاه سبب لغو معافيت تحصيلي و الزام مشمول جهت رسيدگي به وضع مشموليت و اعزام به خدمت ميشود. همچنين شرط برخورداري از معافيت تحصيلي در تمامي مقاطع، شرکت در آزمونهاي سراسري برگزار شده از سوي سازمان سنجش آموزش کشور يا مرکز آزمون دانشگاه آزاد اسلامي است.
نحوه ثبتنام طلاب مشمول خدمت
سازمان وظيفه عمومي ناجا اعلام کرده، طلاب حوزه علميه برخوردار از معافيت تحصيلي حوزوي با موافقت کتبي شوراي مديريت حوزه علميه قم يا نمايندگان آن شورا در ديگر شهرها مبني بر اين که طلبه قادر است ضمن تحصيل در حوزه به طور جانبي در دانشگاه نيز تحصيل کند، بديهي است هر زمان معافيت تحصيلي وي در حوزه به پايان برسد مشمول واجد شرايط ادامه تحصيل در دانشگاه نخواهد بود.
مشمولان داراي معافيت موقت پزشکي که در زمان ثبتنام اعتبار معافيت آن مقتضي نشده باشد و بدون سابقه تحصيلي دانشگاهي (اخراج و انصراف) باشند، اين قبيل افراد پس از پايان مهلت معافيت جهت ادامه رسيدگي به وظيفه عمومي ذيربط مراجعه و در صورتي که در شوراي پزشکي سرباز شناخته شوند از معافيت تحصيلي برخوردار خواهند شد.
ثبتنام مشمولان بدون غيبت و بدون سابقه دانشجوي اخراجي و انصرافي
در اطلاعيه سازمان وظيفه عمومي اعلام شده، مشمولاني که بدون غيبت و بدون سابقه دانشجوي اخراجي و انصرافي به سازمان وظيفه عمومي خود را معرفي و درخواست رسيدگي معافيت پزشکي ميکنند و سپس در موسسات آموزش عالي پذيرفته ميشوند، ميتوانند مجوز ثبتنام از وظيفه عمومي ذيربط اخذ و به دانشگاه ارائه کنند و در صورت اخذ معافيت دائم کارت معافيت را به دانشگاه ارائه خواهند کرد.
در غير اين صورت ضمن اعلام وظيفه عمومي مبني بر سربازشدن، دانشگاه براي وي درخواست معافيت تحصيلي خواهد کرد. در اين صورت مشمول موظف به پيگيري درخواست معافيت پزشکي بوده به نحوي که بين اقدامات او هيچ فاصلهاي ايجاد نشود.
شرايط اخذ معافيت در موارد استثنا
سازمان وظيفه عمومي ناجا گفته است: البته مشمولاني که برابر مقررات زير در دانشگاه پذيرش و شروع به تحصيل کنند، مورد استثنا از شرکت در آزمون هستند: آييننامه پذيرش دانشجويان ممتاز در دوره تحصيلي بالاتر بدون شرکت در آزمون سراسري، آييننامه اجرايي پذيرش قهرمانان در رشته تربيت بدني و علوم ورزشي دانشگاهها و موسسات آموزش عالي، آييننامه نحوه پذيرش برگزيدگان جشنوارهها و مسابقات علمي در دورههاي آموزش عالي و نخبگان معرفي شده از سوي بنياد ملي نخبگان ستاد کل نيروهاي مسلح.
تحصيل در حين خدمت برخلاف ضوابط
بر اين اساس، تحصيل در حين خدمت برخلاف ضوابط بوده و چنانچه در حين تحصيل بنا بر مشکلات خدمتي درخواست ترخيص از سوي دانشگاه به عمل آيد در شمول معافيت تحصيلي قرار نخواهد گرفت. البته مشمولان غايب حق شرکت در آزمون و شروع به تحصيل در دانشگاهها و موسسات آموزش عالي را ندارند.
نحوه ادامه تحصيل مشمولان فارغالتحصيل
سازمان وظيفه عمومي ناجا در اطلاعيه خود اعلام کرده است: فارغالتحصيلان مقاطع کارداني و بالاتر در مهلت 6 ماهه مقرر پس از فراغت از تحصيل مجاز به شرکت در آزمون مقاطع بالاتر و شروع به تحصيل هستند.
مشمولان فارغالتحصيل دانشگاهها با ارائه برگ اعزام بدون غيبت که تاريخ اعزام مندرج در آن سپري نشده باشد، ميتوانند در مقاطع تحصيلي بالاتر ثبتنام و شروع به تحصيل کنند. مشمولان بندهاي فوق الزامي به شرکت در آزمون در فرجه 6 ماهه پس از فراغت ندارند و ملاک برخورداري از معافيت تحصيلي براي آنان نداشتن غيبت و سابقه اخراج و انصراف در مقطع قبلي است.
در اين اطلاعيه تأکيد شده: فارغالتحصيلان مقاطع کارداني مجاز به شرکت در آزمونهاي دوره کارشناسي ارشد ناپيوسته هستند و در صورت شرکت در آزمونهاي کارشناسي پيوسته بايد رشته تحصيلي آنان در دوره کارداني با رشته تحصيلي کارشناسي پيوسته متجانس و در يک گروه آزمايشي قرار داشته باشد به نحوي که حداکثر طي مدت 4 سال دوره کارشناسي پيوسته را به پايان برسانند./100
انتهای پیام/