به گزارش ميراث آرياchtn)) و به نقل از اداره کل روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري و به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان عبدالرضا پيماني گفت: اگر اقدامي مانند راهسازي و سدسازي صورت نگيرد ممکن است تا ابد اين محوطههاي بزرگ و کوچک مدفون و ناشناخته باقي بمانند.
وي در مورد وجود گنبدهاي نمکي در استان خوزستان گفت:گنبدهاي نمکي در هيچ کجاي خوزستان به ويژه در محدوده سد گتوند وجود ندارد؛ اما اگر بر فرض محال هم وجود داشتند ساخت سد، آبگيري و استفاده از آب آن منتفي مي شد چرا که آب درياچه سد، شور و غيرقابل استفاده بود.
وي با اشاره به اينکه در محدوده رودخانه کارون سه سازند زمين شناسي قرار دارد که در رگهها و لايههاي آنها نمک و کانيهاي ديگر وجود ندارد اظهار داشت:تنها لايههاي داراي رگههاي نمک موجود در اين محدوده، با آخرين درياچه حدود دو تاسه کيلومتر فاصله دارد بنابراين هيچگونه تأثيري بر سد و درياچه پشت سد ندارد.
اين کارشناس با اشاره به اينکه در سالهاي اخير کاوشها و بررسيهاي نجات بخشي در اين منطقه انجام شده اظهار داشت: همچنين در سال 1386 و 1387 عمليات شناسايي در سد گتوند منجر به شناسايي و بررسي آثار زيادي شد بنابراين اگر سد ساخته نميشد ممکن بود هيچوقت اين آثار شناسايي نشوند.
پيماني با تکذيب زير آب رفتن چهار اثر ثبتي در لالي عنوان کرد: بيشترين محدودهاي که به زير آب ميرود نه لالي بلکه به طرف مسجد سليمان است .
کارشناس هماهنگي امور پايگاههاي سازمان ميراث فرهنگي استان خوزستان درباره کشف مقابر در اين محوطه خاطرنشان کرد:هماکنون عمليات کاوش در اين مقابر حال انجام است
وي با بيان اينکه قلعه بردي واقع در منطقه انديکا در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است تصريح کرد: اثري که ادعا ميشود قلعه بردي است هيچگونه سنديتي ندارد زيرا به جز چند سنگ چين اثر ديگري وجود ندارد از طرفي براي حفاظت از آنها نيز جاده دسترسي جابجا شده است. /118
انتهای پیام/