وي در ادامه خاطرنشان کرد: با وجودي که هفت کشور در تهيه اين پرونده مشارکت داشتند اما مدير و راهبر اين پرونده کشور ايران بود.
وي با بيان اينکه ثبت جهاني رديف موسيقي ايراني بزرگترين دستاورد براي ميراث فرهنگي کشور ماست تصريح کرد: ثبت جهاني موسيقي کلاسيک ايراني که از 250 ملودي تشکيل شده براي جامعه هنرمندان کشورمان موفقيت و پيروزي بزرگي است چرا که موسيقي ايراني با عرفان و سلحشوري آميخته شده است.
به گفته معاون رئيس جمهور؛ تمام اتفاقاتي که در ايران اين نگين و مهد تمدن جهان روي ميدهد مربوط به همه بشريت است اظهارداشت:آنچه براي ما ايرانيان مغتنم است اين است که در عيد نوروز به يک وحدت ملي و هويت جمعي دست مي يابيم.
بقايي در ادامه افزود: اين علم، اخلاق و روش ميتواند تنها مختص ما ايرانيان نباشد چرا که دوستي و مودت در فطرت همه انسانها نهفته است.
رئيس ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري از سه پرونده جهاني ديگر در اين مراسم خبر داد و گفت: سه پرونده بازار تبريز، بقعه شيخ صفيالدين اردبيلي و محوطههاي تاريخي با محوريت هگمتانه همدان به عنوان قديميترين منطقه شهرنشيني در تاريخ بشريت در زمره اين آثار به شمار ميآيند.
وي با بيان اينکه فرش ايراني چون تابلويي گويا و زنده با انسان سخن ميگويد يادآور شد: دستان پاک هر بافندهاي با هر دين و آئين داراي برکت است.
بقايي با اشاره به اينکه سالهاست ما اين برکت را زير پاي خود ميبينيم يادآور شد:همواره فرش ايراني جايگاه مقدسي براي غذاخوردن ،عبادت و دور هم نشستن بوده است./119
انتهای پیام/