ترکيه، چراغ‌هاي قديمي‌ترين فانوس دريايي جهان را روشن مي‌کند

به گزارش ميراث آريا(chtn)، اين بناي باستاني که قدمت آن به دوره امپراتوري نرون مي‌رسد چهار سال پيش در شهر تاريخي پاتاراي استان آنتاليا کشف شد.

ارتوغرول گوناي، وزير فرهنگ و گردشگري ترکيه با اشاره به اينکه کارهاي مرمتي در کوتاه ترين زمان ممکن آغاز خواهد شد افزود: اعتبار کافي را براي مرمت اين بناي قديمي اختصاص داده‌ايم و در صورت نياز مقدار آن را افزايش خواهيم داد.

وي خاطر نشان کرد: در بودجه سال 2009 ميزان مبلغ مورد نظر براي مرمت بناهاي تاريخي 40 برابر شده و در حال حاضر با در اختيار داشتن 21 ميليون ليره، نگراني خاصي براي تداوم کارهاي خود نداريم.

حوا ايشيک، سرپرست تيمي که موفق به کشف اين بناي تاريخي شده بود گفت:‌اين فانوس دريايي در سال 60 ميلادي و در زمان امپراتور نرون ساخته شده است. زيرا اسم اين امپراتور در حکاکي‌هايي که اطراف آن را احاطه کرده اند، ديده مي‌شود.

وي افزود: اين بنا که ارتفاعي 60 متري از سطح دريا دارد زير پوششي 11 متري از ماسه‌هاي ساحلي قرار داشته و باستان‌شناسان براي بيرون کشيدن کامل آن سه هزار کاميون ماسه را از اطراف آن خارج کرده بودند.

اين باستان‌شناس با بيان اينکه پيش از کشف اين اثر، عنوان قديمي‌ترين فانوس دريايي به فانوس لاکروناي اسپانيا تعلق داشته افزود:‌ فانوس دريايي ترکيه 60 سال قديمي‌تر از فانوس دريايي اسپانيا بوده و به دوره هلني‌ها تعلق دارد. نوشته هاي برنزي اطراف اين بنا نشان از همزماني آن با دوره امپراتوري روم مي‌دهد.

به گفته باستان‌شناسان، به احتمال فراوان وقوع يک سونامي بزرگ، علت اصلي تخريب اين بنا بوده است. کشف اسکلتي انساني در کنار اين بنا، که به عقيده برخي، مسئول فانوس دريايي بوده است، فرضيه تخريب آن را بيشتر به واقعيت نزديک مي‌کند.

با اين وجود کارشناسان معتقند، مرمت اين بناي باستاني، علاوه بر آنکه تبديل به سمبلي جديد براي آنتاليا خواهد شد، نقشي اساسي را در گسترش گردشگري اين کشور ايفا خواهد کرد.109

انتهای پیام/

کد خبر 1388070939