ميراث آريا(chtn) - احمد شيباني در نشست خبري که با حضور رئيس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران برگزار شد، گفت: به دنبال موضوع آلودگي برنجهاي هندي در بازار داخلي کشور، وزراي بهداشت، صنايع، بازرگاني و جهادکشاورزي تصميم گرفتند با تشکيل \"ستاد ملي بررسي سلامت برنج\" نسبت به صحت و سقم اين اخبار مطمئن شوند.

وي با تاکيد بر انجام آزمايشهاي گوناگون بر روي 13 نمونه از برنجهاي وارداتي که در داخل کشور عرضه مي شود، تصريح کرد: برنج ها هيچ مشکل خاصي ندارند و مردم بدون دغدغه آنها را مصرف کنند.

شيباني با اشاره به اينکه برنجهاي وارداتي در مبادي ورودي و توسط بخشهاي کنترل غذا و داروي دانشگاههاي علوم پزشکي آزمايش مي شوند، افزود: ما براي حصول اطمينان از سلامت اين برنجها، بار ديگر نمونه ها را در آزمايشگاه بررسي کرديم که نتايج اين بررسيها نشان مي دهد که مشکل آلودگي در اين برنجها وجود ندارد.

معاون وزير بهداشت بدون اشاره به نام و مارک خاصي از برنجها که مورد بررسي قرار گرفته است، ادامه داد: برنجها بر اساس کد و شماره تحويل آزمايشگاه شده و افرادي که اين نمونه ها را بررسي مي کردند از عناوين و مارک اين برنج ها اطلاعي نداشتند.

شيباني با تاکيد بر اينکه هيچ گونه محدوديتي براي مشاهده روشهاي آزمايش اين برنجها از سوي خبرنگاران وجود ندارد، گفت: يک تيم 17 نفره شامل سه نفر از اعضاي هيئت علمي دانشگاهها، پنج نفر از موسسه استاندارد ايران و افراد آزمايشگاهي از معاونت غذا و دارو، مسئول بررسي سلامت اين برنج ها بودند.

وي در خصوص ميزان آرسنيک موجود در اين برنجها اظهارداشت: نتايج اين بررسيها نشان داد که ميزان استاندارد آرسنيک موجود در برنج بين 200 تا 250 PPB است که بررسيها در خصوص برنجهاي آزمايش شده نشان داد که ميزان آرسنيک آنها به مراتب پايين تر از اين عدد است.

شيباني در مورد اظهارنظر برخي افراد هندي در خصوص آلودگي برنجهاي هندي خطاب به خبرنگاران گفت: شما به همان اندازه حرف غيرمستند هندي ها براي حرف مستند کارشناسان ايراني ارزش قائل شويد، کافي است.

همچنين در ادامه اين نشست خبري، نظام الدين برزگري رئيس موسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران با اشاره به آزمايش 13 برند و مارک از برنجهاي وارداتي به خبرنگاران گفت: همواره اختلاف نظرهايي در نتايج آزمايشگاهي وجود دارد که بر همين اساس نبايد نتايج آزمايش قبلي که بيرون از موسسه استاندارد انجام شده است اطلاع رساني مي شد.

وي با اعلام اينکه دو روش آزمايش بر روي برنجها صورت گرفت که در نهايت نتايج حاکي از سلامت اين برنجها دارد، افزود: در مبادي ورودي کالاها نيز آزمايشگاههاي مجهز و استاندارد براي کنترل کيفي و سلامت محصولات وارداتي وجود دارد.

برزگري با اشاره به اينکه نمونه هاي انجام شده بر روي برنجها از مبادي ورودي و مراکز عمده توزيع برنج در داخل کشور صورت گرفته است، گفت: براي برنج استاندارد 127 را داريم که مستندات جمع آوري شده از برنجهاي وارداتي نشان مي دهد که اين استاندارد را دارند.

100

انتهای پیام/

کد خبر 1388072025