برج طغرل از مرمتگران مدد مي‌گيرد

رئيس اداره ميراث فرهنگي شهرري درگفتگو با ميراث آريا(chtn)ضمن بيان اين مطلب افزود: به دليل قرارگرفتن برج طغرل در بافت شهرري، آب‌هاي زيرزميني و فاضلاب از طريق پي، با عبور از بخش مجاور بنا جذب بنا شده و املاح و نمک داخل آجر را تجزيه و با خود به بيرون رانده در نتيجه بخشي از فضاي داخلي آجر بنا خالي و پوسيده شده است.

محمد علي کاکي در ادامه خاطرنشان کرد: اين پوسيدگي باعث مي شود مصالح ساختماني فاقد استحکام لازم و کافي براي پذيرش وزن بنا باشد.

وي با بيان اين‌که عمليات آسيب‌شناسي برج طغرل نيز انجام شده است تصريح کرد:تا حد امکان عمليات ساماندهي اطراف کانال ايجاد شده براي استحکام بخشي انجام شده است.

به گفته کاکي؛ آب‌هاي زيرزميني و فاضلاب جمع شده در اطراف اين برج به بيرون از بنا هدايت شده همچنين آجرهاي آسيب ديده نيز تعويض شده‌اند.

وي با اشاره به اين‌که اين بنا با احتساب پي زيرزمين بنا حدود 21 متر ارتفاع دارد بيان داشت: پلان بنا از بيرون به شکل خورشيدي و از داخل به صورت مدور است.

وي با بيان اين‌که ديوار برج از سه لايه تشکيل شده است گفت: لايه داخلي و بيروني برج از آجر ساخته شده و داراي دو درب خروجي و ورودي همراه با قوس است که يکي از اين قوس‌ها گهواره اي يا مادي و ديگري به سبک سلجوقيان ساخته شده است.

به گفته اين مقام مسئول در اداره ميراث فرهنگي شهرستان ري؛ اين برج به دستور طغرل بيک نخستين پادشاه سلجوقي ساخته شده است./119

انتهای پیام/

کد خبر 138807265