به گفته دانشمندان، اگرچه به نظر ميرسد اين مجسمههاي 60 تا 70 سانتيمتري مرد باشند ، اما نوع پوشش آنها نشانههايي از وجود دو جنسيت متفاوت را در ميان آنها مشخص ميکرده است. چهرههاي زرد رنگ با موهاي کوتاه و صدفهاي دوپرهاي در دست، تصوير زنان و چهرههاي سفيد رنگ با موهاي بلند و صدفهاي حلزوني در دست، تصوير مردان را نشان ميداده است.
کارشناسان با اشاره به شکسته بودن بيني و صدفهاي همه مجسمهها، تغيير حکومت يا موقعيت اجتماعي آن دوره را علت اين صدمات دانسته اند، وقايعي که احتمالاً با روي کار آمدن قوم اينکا به وجود آمده بودند.
کريستوبال کاپانا، سرپرست تيم تحقيق گفت: اين صدمات عمدي و برنامه ريزي شده بوده است، نه از روي اتفاق و به دست افراد خرابکار. بدون شک ارتکاب اين عمل با دستور شخصي صاحب نفوذ در حکومت تازه روي کار آمده آن دوره صورت گرفته بود.
وي اثبات اين فرضيه را منوط به بررسي و مطالعات بيشتر از تاريخ اين منطقه دانست.
شهر چان چان، پايتخت پادشاهي چيمو بوده که در زمان شکوه خود در منطقهاي به وسعت 1400 هکتار، نزديک به 60 هزار نفر جمعيت داشته است.
اين ارگ خشتي با کاخها،مراکز اداري و معابدي به شکل اهرام مصر با ديوارهايي تزيين شده اگرچه در سال 1986 در فهرست ميراث جهاني يونسکو به ثبت رسيد، اما در حال حاضر به دليل شکننده شدن سازههاي خشتي خود بر اثر آب باران و گرماي زياد، در فهرست ميراث تحت خطر قرار گرفته است./109
انتهای پیام/