جناب آقاي رسول بابايي
\t
مديرمسئول محترم روزنامه تهران امروز
با سلام
احتراماً، پيرو درج مطلبي با عنوان \" خانه مدرس تخريب شد\" در صفحه 17 آن روزنامه مورخ يک شنبه 5 مهر ماه، مستدعي است وفق قانون مطبوعات نسبت به درج جوابيه اين سازمان در اسرع وقت و بي کم و کاست در همان صفحه و همان ستون ، اقدام لازم را به عمل آوريد:
جوابيه سازمان ميراث فرهنگي به تهران امروز
مستندات اصالت خانه منتسب به مدرس را ارايه کنيد
بار ديگر روزنامه تهران امروز با انتشار مطلبي تحت عنوان \" خانه مدرس تخريب شد\" تلاش کرد سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري را متهم به سهل انگاري در خصوص نگه داري از يک اثر تاريخي نمايد. اميد آنکه بر خلاف رويه اتخاذ شده از سوي آن روزنامه، نسبت به درج کامل پاسخ اين سازمان اقدام گردد.
اما جا دارد ابتدا جهت تنوير افکار مخاطبان محترم اين روزنامه مواردي را خاطر نشان کنيم :
1- نخست آن که سازمان ميراث فرهنگي از يک سو با وجود گستردگي بي حد آثار و ابنيه تاريخي که کشور زيبايمان را به \" موزه اي بدون سقف\" تبديل کرده و از سوي ديگر با وجود محدوديت هاي شديد اعتباري و بودجه اي، در حال حاضر ميلياردها تومان در سال را به حفظ، نگهداري و خريد آثار و ابنيه تاريخي اختصاص داده است که طبعاً مستندات آن نيز موجود است. از اين رو متهم کردن سازمان ميراث فرهنگي به کم توجهي نسبت به مأموريت هاي محوله، با توجه به ثبت ملي، حفاظت و نگهداري از هزاران اثر و ابنيه تاريخي در حد بضاعت، بيشتر به \" سياه نمايي\" مي ماند. بديهي است مأموريت سازمان، مأموريتي است که بي ترديد عزم ملي، همت تمامي مردم و نهادها و تلاش ويژه رسانه ها را در راستاي همياري با سازمان مي طلبد.
2- ذکر اين نکته نيز ضروري است که کسي نمي تواند مدعي شود که فلان اثر تاريخي از اهميت کمتر يا بيشتري در کشور برخوردار است؛ چرا که هر اثر تاريخي از نظر اين سازمان، برگي از کتاب قطور و ارزشمند تاريخ و هويت اين مرز و بوم است. از اين رو، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، هيچ دليلي براي عدم حفظ و حراست از يک اثر تاريخي براي خود متصور نيست.
3- اما پس از تأکيد بر موارد فوق، نکته اي که در خبر روزنامه تهران امروز مغفول مانده اين است که سازمان ميراث فرهنگي به عنوان نهاد مرجع، تخصصي و مسئول کشور در اين حوزه، تا کنون هيچ گونه دلايل و مستندات علمي و قابل اتکا در خصوص اصالت خانه منتسب به مدرس را يافت نکرده است.
4- هم چنين ضروري است به اين نکته نيز توجه شود که در حال حاضر سازمان ميراث فرهنگي، مستندات اصالت آثار و ابنيه به مراتب قديمي تر از خانه منتسب به اين شخصيت ارزشمند مذهبي و ملي را در اختيار داشته و نسبت به حفاظت از اين آثار در کوتاه ترين زمان ممکن، تمام توان خود را به کار بسته است، ولي حتي با وجود معاصر بودن خانه منتسب به مدرس و وجود ابزار و روش هاي ارتباطي در زمان اين شخصيت بزرگ، مدارک و مستندات متقني در اين خصوص به دست نياورده است.
5- اما به گردانندگان روزنامه تهران امروز که گويي چندين گام از سازمان تخصصي و پر مسئوليت ميراث فرهنگي جلوتر حرکت مي کند، توصيه اي نيز داريم : از اين روزنامه درخواست مي کنيم با توجه به خدمات متقابل و روابط حسنه و تنگاتنگ ميان روزنامه تهران امروز و شهرداري تهران، ضمن مراجعه به آرشيوهاي شهرداري، در خصوص صحت و سقم وضعيت و مالکيت خانه منتسب به مدرس کسب اطلاع کرده و سازمان ميراث فرهنگي را هم در اين خصوص ياري کنند.
6- اگر چه چندي پيش نيز روزنامه تهران امروز با استناد به مراجع مجعول و شايعات خودساخته اعلام کرد که \"زمزمه هايي مبني بر خروج آثار تاريخي کشور از مبادي رسمي به گوش مي رسد\"، اما زماني که با درخواست و جوابيه سازمان ميراث فرهنگي مواجه شد که \" هر چه سريعتر و براي آن که ثابت کنيد به راستي غم کشور داريد، منابع خود را منتشر کنيد \"، اين گونه پاسخ دادند که به هر حال اين ها شايعاتي است که وجود دارد و به زودي اطلاعات بيشتري منتشر خواهند کرد؛ گويي همچنان به دنبال يافتن مدارک مدعاي خود هستند. در اين خصوص برآنيم که وقوع برخي تخلفات در اين راستا (هم چون برخورد با برخي ديپلماتهاي خارجي در حال خروج از ايران به دليل همراه داشتن اشياء عتيقه ) به دليل کتمان احتمالي مدارکي است که نزد برخي مدعيان وجود دارد. بديهي است با ارايه مستندات و مدارک متقن ومربوط، نهادهاي ذي ربط از جمله نيروي انتظامي، گمرک ، وزارت اطلاعات و ديگر نهادها، توان و تلاش بيش تري را مصروف مبارزه با اين نوع تخلفات خواهند نمود.
7- اميد آنکه اين موضوع به سرنوشت مشابهي دچار نشده و روزنامه تهران امروز نيز نسبت به ايفاي وظيفه ملي خود در قبال حفظ راستين و عملي يادگارهاي مفاخر تاريخي و ميراث فرهنگي ايران اسلامي، بيش از پيش، اهتمام ورزد.
انتهای پیام/