عاصفه بدر افزود: بناي تاريخي رکيب خانه در دوره قاجار، اندروني- ظل السلطان- حاکم وقت اصفهان بوده و در دوره پهلوي نيز به عنوان اداره آمار و ثبت احوال کاربري داشته است.
وي تصريح کرد: اداره کل ميراث فرهنگي اصفهان، اين عمارت تاريخي را پس از مرمت و بازسازي کامل در 29 مرداد سال 1375 ه.ش رسما به عنوان \" گنجينه هنرهاي تزييني ايران\" افتتاح کرد.
بدر اضافه کرد: آثار به نمايش درآمده در اين موزه شامل آبگينه، سفالينه، فلزات و زيور آلات، منسوجات، اشياي چوبي، کتب و نسخ خطي ، اشياء لاکي و نگارگري است که يادگارهاي نفيس و ارزشمندي از دوره صفويه و قاجاريه را در بر مي گيرد.
وي ادامه داد: بخش نمايشگاهي اشياي موزه، به علت تعميرات بنا و تغيير تجهيزات موزه اي از مرداد ماه سال 85 ه.ش به مدت 3 سال تعطيل شد اما در طول اين مدت واحدهاي ديگر موزه از جمله دفتر اموال فرهنگي- تاريخي، کتابخانه تخصصي، پژوهشي، کارگاه گلابتون سازي، کلاسهاي آموزشي و پژوهشي حوزه ميراث فرهنگي، اصفهان شناسي، آموزش زبان انگليسي و ....، نمايشگاههاي دوره اي صنايع دستي به فعاليت خود ادامه داد.
بدر خاطرنشان کرد: پس از انجام مراحل تعميرات بنا و تغييرات ايجاد شده در تجهيزات موزه به لحاظ ارتقاي سطح کمي و کيفي و با هدف رعايت استانداردهاي موزهاي، سالن هاي نمايشگاه اشياء موزه آماده شد که شامل:\" اتاق معرفي موزه\" مجهز به سيستم سمعي، بصري، ماکت عمارت رکيب خانه، مطالب تخصصي مصور دو زبانه در زمينه تاريخچه بنا و آثار تاريخي فرهنگي موجود است .
وي اضافه کرد: همچنين سالن\" تالار زندگي\" که در اين تالار، اشياء آبگينه و سفالينه، زيور آلات و فلزات، منسوجات و اشياء چوبي به نمايش گذاشته خواهد شد و \" تالار هنر\" که در اين تالار کتب و نسخ خطي، اشياء لاکي و آثار نگارگري زينت بخش اين سالن خواهد بود.
سرپرست موزه هنرهاي تزئيني ايران افزود: سومين تالار موزه محل برگزاري نمايشگاههاي دوره اي با عنوان \" تالار هم انديشي\" است .
به گفته بدر موزه هنرهاي تزييني ايران در آينده نزديک با شعار \" موزه، خانه فرهنگ\" بازگشايي خواهد شد و پذيراي عموم مردم هنر دوست و پژوهشگران است ./104
انتهای پیام/