ميراث آريا(chtn) - او همچنين مدعي شد که فعاليت هاي صلح آميز ايران، ماهيت نظامي دارد و اسراييل ، بمب هسته اي ايراني را تحمل نخواهند کرد.در همين حال، ديروز يک منبع آگاه در گفتگو با خبرگزاري فارس در ارزيابي ايران از پيش‌نويس تامين سوخت راکتور تهران گفت که ايران ظرف دو روز آينده (تا روز پنجشنبه) به پيش‌نويس تامين سوخت راکتور تهران که از سوي محمد البرادعي مديرکل آژانس بين‌المللي انرژي اتمي ارائه شده، پاسخ خواهد داد.

وزارت خارجه آمريکا نيز خبرداده است که خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا در تلاش براي ترتيب دادن يک ديدار ديگر بين گروه 1 + 5 و ايران است. اين مساله به مذاکره بين سولانا و مقامات ايراني بستگي دارد، اما هنوز چيزي در زمينه‌ي ديدارهاي بعدي تصميم‌گيري نشده است.

اظهارات برنارکوشنه درحالي صورت مي‌گيرد که منوچهر متکي وزير خارجه‌ کشورمان، دوشنبه در اين باره گفت: ما رژيم صهيونيستي را در برهه‌ کنوني درضعيف‌ترين وضعيت خود مي‌دانيم. همانگونه که بسياري از صاحب‌نظران و رهبران دنيا بيان مي‌کنند دانش را نمي‌توان با بمباران از بين برد و ما چنين جراتي را در رژيم صهيونيستي براي حمله به ايران نمي‌بينيم.
به گزارش پايگاه اينترنتي آنتي‌وار، کوشنه همچنين گفت که به عقيده‌ي وي تحريم‌ها راهي موثر براي برخورد با ايران نيستند، چرا که تنها به طبقات پايين جامعه فشار آورده و تاثيري روي قدرتمندان ايران ندارد.
اگرچه آژانس بين‌المللي انرژي اتمي تاکيد کرده است که در تهديد نسبت داده شده به برنامه‌ي هسته‌يي غيرنظامي ايران اغراق شده است، رژيم صهيونيستي بارها تهديد کرده است، در صورتي که جامعه‌ي بين‌المللي ايران را مجبور به کنار گذاشتن آن نکند به تاسيسات هسته‌يي تهران حمله خواهد کرد.
به گزارش پايگاه اينترنتي آر. تي. تي. نيوز، کوشنه با تکرار اتهامات غرب مبني بر نظامي بودن برنامه‌ هسته اي ايران مدعي شد: آنها (اسراييلي‌ها) يک بمب ايراني را تحمل نخواهند کرد. ما همگي اين را مي‌دانيم بنابراين اين يک ريسک اضافي است و به همين دليل ما بايد از شدت تنش‌ها بکاهيم و اين مشکل را حل کنيم.
وزير خارجه‌ي فرانسه در عين تاکيد بر اينکه زمان در حال گذر است، گفت: اميدواريم بتوانيم اين حرکت به سوي يک درگيري را متوقف کنيم.
آژانس بين المللي انرژي اتمي بارها تاکيد کرده است که هيچ مدرکي مبني بر نظامي بودن برنامه هسته‌يي ايران وجود ندارد.
گفت و گوي تلفني 1+5 با يکديگر
پيش از اظهارات عجيب کوشنه ،وزارت خارجه‌ آمريکا اعلام کرده بود که 1+5 روز دوشنبه درباره‌ي لزوم حفظ فشار متحدانه بر روي ايران در حالي که تهران پيشنهاد سازمان ملل را که هدف آن پايان دادن به بحران برنامه‌ي هسته‌يي تهران است سبک و سنگين مي‌کند، صحبت کردند.
يان کلي، سخنگوي وزارت خارجه‌ي آمريکا روز دوشنبه گفت که نمايندگان پنج عضو دائم شوراي امنيت سازمان ملل (آمريکا، انگليس، روسيه، چين، فرانسه) به علاوه آلمان تلفني با يکديگر صحبت کردند.
به گزارش خبرگزاري فرانسه، کلي گفت: آنها درباره‌ي لزوم اتحاد 1 + 5 در رويکردمان درباره‌ي برنامه‌ي هسته‌يي ايران صحبت کردند.وي گفت که خاوير سولانا، رييس سياست خارجي اتحاديه‌ي اروپا در تلاش براي ترتيب دادن يک ديدار ديگر بين گروه 1 + 5 و ايران است. سخنگوي وزارت خارجه‌ي آمريکا گفت: اين مساله به مذاکره بين سولانا و مقامات ايراني بستگي دارد، اما هنوز چيزي در زمينه‌ي ديدارهاي بعدي تصميم‌گيري نشده است.
مسکو در قبال ايران با آمريکا مصالحه نمي کند
پايگاه خبري يو اس نيوز در گزارشي تحليلي به مواضع آمريکا و روسيه در قبال ايران پرداخت و تاکيد کرد که اگرچه آمريکا در تلاش براي همراه کردن مسکو با رويکرد اين کشور در قبال اعمال تحريم‌ها عليه ايران طرح نصب سيستم دفاع موشکي در اروپا را کنار گذاشته است اما به نظر مي‌رسد مسکو قصد مصالحه با آمريکا در قبال ايران را ندارد.
پايگاه خبري يو اس نيوز، در اين گزارش آورده است: چند روز پس از آنکه دولت باراک اوباما، رييس جمهور آمريکا خبر کنار گذاشته شدن طرح نصب سيستم دفاع موشکي آمريکا در اروپاي مرکزي را داد ديميتري مدودوف، رييس جمهور روسيه اعلام کرد که مسکو ممکن است از اعمال تحريم‌ها عليه ايران حمايت کند که اين يک تغيير چشمگير در سياست روسيه و مصالحه‌اي در قبال آمريکا بود.
اما اميد واشنگتن هفته‌ گذشته با ضربه‌سختي روبه‌رو شد. اول اينکه سرگئي لاوروف، وزير امور خارجه‌ روسيه از اين تغيير عقب‌نشيني کرد و گفت: \"به عقيده‌ ما تهديدات، تحريم‌ها و تهديد اعمال فشار در موقعيت کنوني نتيجه‌ معکوس خواهد داشت\".
ولاديمير پوتين، نخست‌وزير روسيه نيز روز بعد در سفر به چين گفت‌وگو درباره‌ي اعمال تحريم‌ها عليه ايران را \"زودهنگام\" خواند. اين بي‌اعتنايي بسيار شديد بود، چرا که اظهارات لاوروف مدت کوتاهي پس از ديدار با هيلاري کلينتون، وزير خارجه‌ي آمريکا در مسکو که براي گفت‌وگو درباره‌ي پاره‌اي از مسائل از جمله برنامه‌ي هسته‌يي ايران با مقامات روسي به مسکو سفر کرده بود، بيان شد. در حالي که مدودف ظاهرا در خلوت موضعش را در قبال تحريم‌هاي ايران به کلينتون ابراز داشته است به نظر مي‌رسد که تلاش‌هاي آمريکا هنوز نتيجه‌اي نداده است.
الکس واتانکا، يک تحليل‌گر عالي‌رتبه‌ي امور خاورميانه در امور اطلاعاتي چين در اين باره گفت: هر نامي که روي ارتباط روسيه با ايران بگذاريد، اتحاد، دوستي و ازدواج مصلحتي ،تصميم‌گيري درباره‌ي کنار گذاشتن طرح نصب سيستم دفاع موشکي در اروپا شکاف چشمگيري در آن به وجود نياورده است.
بر اساس اين گزارش، رابطه‌ي روسيه با ايران به ويژه در زمينه‌ي انرژي هسته‌يي پيچيده است. روسيه حضوري موثر در برنامه‌ي هسته‌يي ايران داشته و در حال ساخت راکتوري در بوشهر است. از نظر ژئوپولتيکي نيز ايران را يک پوشش مناسب در برابر آمريکا مي‌داند. به عقيده‌ي واتانکا، تفاوت بين آمريکا و روسيه در ارزيابي آنها از نيات هسته‌يي ايران است. روسيه دسترسي بيشتري به اطلاعات در ايران از رابط‌هاي ديپلماتيک، اقتصادي و دولتي‌اش دارد.
واتانکا گفت: باراک اوباما رييس جمهور آمريکا براي ديدار رهبر انقلاب اسلامي ايران به ايران سفر نمي‌کند، اما پوتين اين کار را مي‌کند. شايد تفاوت در همين باشد. روس‌ها نسبت به احتمالات برنامه‌ي هسته‌يي ايران بي‌اعتنا نيستند اما هيچ ضرورت و تهديد قريب‌الوقوعي را در اين زمينه مشاهده نمي‌کنند.
پيشنهاد ارسال گام به گام اورانيوم به روسيه
رئيس کميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس پيشنهاد تازه اي را در خصوص تحويل سوخت نيروگاه‌هاي هسته اي از غرب مطرح کرد.
علاءالدين بروجردي در گفت‌وگو با ايلنا، در خصوص پيشنهاد البرادعي که ايران اورانيوم 5/3 درصد غني شده خود را تحويل دهد، پيشنهاد کرد: ايران مي‌تواند اين کار را در چند مقطع و به صورت بخش بخش انجام دهد تا به نوعي تضمين لازم را براي تامين سوخت بگيرد.
وي در تبيين اين پيشنهاد تصريح کرد: منظورم اين است که بخشي از سوخت 5/3 درصد غني شده را تحويل کشورهاي طرف توافق بدهيم و وقتي سوخت 20 درصد غني شده را تحويل گرفتيم، 5/3 درصد بعدي را تحويل دهيم، يعني بدين صورت نباشد که همه سوخت خود را يکجا تحويل دهيم.
گفتني است؛ بروجردي پيش از اين در گفت‌وگو با العالم گفته بود، علاقه منديم سوخت 20درصد غني شده را بخريم، نه اينکه سوخت خودمان را تحويل دهيم، ضمن اينکه در اين زمينه شورايعالي امنيت ملي تصميم گير نهايي است.
100

انتهای پیام/

کد خبر 1388080634