وي افزود: 2 هزار و 580 هزار ميليارد تومان از اعتبارات بودجه مصوب مجلس به بازسازي و نوسازي مدارس تخصيص داده شد که با توجه به محاسبه حدود 4 هزار ميليارد تومان پيشبيني بودجهاي در مجلس، سازمان نوسازي مدارس هنوز 1300 ميليارد تومان کسري بودجهاي دارد.
معاون دفتر فني و نظارت سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور گفت: کسري 1300 ميليارد توماني سازمان نوسازي مدارس کشور طبق موافقتنامه معاونت راهبردي رياست جمهوري و سازمان نوسازي مدارس، در سال آينده پرداخت ميشود.
وي افزود: 26 هزار مدرسه با 126 هزار کلاس درس نياز به مقاومسازي داشت که از اين تعداد طي مدت 3 سال گذشته، عمليات مطالعه و اجراي مقاومسازي حدود 200 مدرسه با 2 هزار کلاس درس انجام شده است، 131هزار کلاس درس در کشور نيز نياز به تخريب و بازسازي داشت که از اين تعداد 47 هزار کلاس بازسازي شدند.
ترابيزاده با بيان اينکه در طراحي و ساخت مدارس نوساز، محور اصلي استحکام و پايداري ساختمانها در برابر حوادث غيرمترقبه است، اظهار داشت: نما و زيبايي مدرسه در فرآيند آموزشي تأثير بسزايي دارد و به همين جهت در زمينه معماري و زيباسازي فضاي آموزشي اقدامات مهمي صورت گرفته است.
وي افزود: از لحاظ مقاومسازي، مدارس در سراسر کشور به مدارس داراي فاقد استحکام (تخريبي) و مدارس داراي استحکام نسبي تقسيم ميشوند که در حال حاضر قابل استفاده است اما نياز به مقاومسازي دارند.
معاون دفتر فني و نظارت سازمان نوسازي، توسعه و تجهيز مدارس کشور همچنين به تشريح بهسازي لرزهاي مدارس پرداخت و افزود: بهسازي لرزهاي در مورد ساختمان موضوعي است که اصول و زواياي آخرين آييننامههاي طرح ساختمان در مورد آنها رعايت نشده است.
وي گفت: بهسازي لرزهاي نخست در ساختمانهايي که مطابق ضوابط و استانداردهاي جاري کشور احداث نشده است و دوم ساختمانهايي که عمده مشکل آنها به علت ضعف در اجراي ساخت آن بوده است، انجام ميگيرد.
ترابيزاده خاطرنشان کرد: ساختمانهاي که در مقابل زلزله مقاوم نيستند براي تأمين امنيت جاني دانشآموزان مقاومسازي ميشوند.
انتهای پیام/