وي با اشاره به اينکه مشترکات زباني و ديني ميتواند زمينه ساز اتفاقات تازهاي در مناسبات دو کشور باشد، اظهار داشت: صنايعدستي و هنرهاي سنتي بخشي از همين مشترکات است که تفاوت دو کشور هم زبان و هم آيين را با جامعه غرب مشخص ميکند.
رئيس حوزه رياست معاونت صنايعدستي تصريح کرد: در جوامع غرب به دليل فراموشي اخلاقيات و مباحث فرهنگي خانوادهها از بنيان قوي برخوردار نيستند.
ارشدي ادامه داد: تعريف جواع غربي از خانواده با آنچه در فرهنگ مشترک ايران و تاجيکستان است متفاوت است و اين تفاوتها مسير تازهاي را براي هر دو کشور ايجاد ميکند.
وي با تأکيد بر نقش کميته امداد در نزديکي فرهنگي دو کشور دوست و همسايه افزود: حضور کميته امداد در کشورهاي مسلمان و همجوار و تلاش براي حفظ اصالتهاي ملي و ديني قابل لمس است.
اين مقام مسئول از آمادگي معاونت هنرهاي سنتي و صنايعدستي نسبت به عرضه و نمايش توليدات و اقلام صنايعدستي خبر داد و تأکيد کرد: ايران از هنرمندان بزرگي در عرصه صنايعدستي و هنرهاي سنتي برخوردار است که توان آنها ميتواند در اين بخش تأثير گذار باشد.
سرپرست اداره کل بازرگاني معاونت صنايعدستي اضافه کرد: همچنين براي هر گونه تعاملي که زمينه ساز انعقاد تفاهمنامه با دولت تاجيکستان و همکاري در بخش صنايعدستي شود آمادگي لازم را داريم.
مريم ارشدي خاطرنشان کرد: زنان مسلمان در تمامي نقاط جهان بايد ازقدرت کافي در جوامع خود برخوردار باشند که تسلط بر صنايعدستي و هنرهاي سنتي به طور حتم در موفقيتهاي آنها تأثير گذار است.
مدير امور مجامع و ارتباطات منطقهاي کميته امداد امام خميني نيز با تقدير از حمايت معاونت صنايعدستي از مهمانان هنرمند کشور تاجيکستان اظهار داشت: کميته امداد امام خميني در تمامي کشورهاي همجوار چون تاجيکستان، افغانستان، لبنان و جمهوري آذربايجان فعاليت خوبي دارد.
حامد عظيمي با تأکيد بر اينکه در کشور تاجيکستان سالانه يک هزار و 500 نفر در رشتههاي مختلف کميته امداد امام خميني آموزش ميبينند، گفت: تا به حال مناسبات خوبي از طريق کميته امداد ميان هنرمندان کشورهاي مختلف با سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري برقرار شده است.
وي يادآور شد: اميدواريم با تعاملات گسترده امکان توسعه و ترويج صنايعدستي ايران در کشورهايي که داراي مشترکات فرهنگي با آنها هستيم فراهم شود.
111/
انتهای پیام/