ميراث آريا(chtn) - احمدينژاد با تاکيد بر ورود بخش خصوصي به حوزه سلامت و درمان تصريح کرد: همه عناصر لازم براي اين پيشرفت وجود دارد و دولت آمادگي دارد تا هرجا که ممکن است و مردم و بخش خصوصي آمادگي دارد مديريتها را به آنها بسپارد. شايد در گذشته مقاومتهايي بود اما اين مقاومتها امروز در دولت شکسته شده است. زماني بود که حتي براي واگذاري يک کارگاه پلاستيکسازي مقاومت ميشد اما امروز ميبينيد که بزرگترين بنگاههاي اقتصادي دولت در سطح واگذاري قرار گرفتهاند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ما در بخشهاي گوناگون کشور هزينههاي فراواني ميکنيم. مردم مواد غذايي، دارو ، انرژي و ساير منابع را کم مصرف نميکنند اما مشکل آنجاست که اينها درست مصرف نميشود و منابع زياد تلف ميشود.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود به هدفمند کردن يارانهها اشاره کرد و گفت: ما در بخش توليد نفت روزانهي ٦ ميليون و ٦٠٠ هزار بشکه نفت توليد ميکنيم که ٢ ميليون و ٤٠٠ هزار بشکهي آن صادر ميشود مابقي در داخل مصرف ميشود و هر سال مصرف داخلي با ٨ الي ١٠ درصد رشد دارد. يعني ما تا چند سال آينده بايد همانمقداري که صادر ميکنيم را مصرف کنيم. اما آيا اين مقدار مصرف متناسب با رفاهي هست که در جامعه وجود دارد؟ چنين نيست. کشورهاي ديگري هستند که ما چهار برابر آنها انرژي مصرف ميکنيم اما از نظر رفاهي با ما همسطح هستند. يعني سه چهارم اين ميزان مصرف قابل صرفهجويي است. حال ما نميگوييم که اين سه چهارم صرفهجويي شود بلکه خواهان ٢٠ درصد صرفهجويي هستيم.
رييس جمهور گفت: بودجه سلامت در کشور ما ١٠ هزار ميليارد تومان است يعني دو برابر اين بودجه در کشور تلف ميشود در مصرف آب ما جزو مناطق کم آب دنيا هستيم و نزديک به ١٠٠ ميليارد متر مکعب در سال بهرهبرداري ميکنيم؛ از اين ميزان ٩٠ درصد در بخش کشاورزي مصرف ميشود که بازدهي آن يک سوم است. اگر بتوانيم از اين مقدار ٢٠ ميليارد متر معکب صرفهجويي کنيم توليد کشاورزي ما خيلي افزايش مييابد . يا به عنوان يک مثال ديگر هر نفر روزانه ٢٥٠ گرم نان مصرف ميکند که ميشود روزي ٥/٩ ميليون تن مصرف، اما واقعيت اين است که ما ١٢ ميليون تن گندم در روز مصرف ميکنيم. من نگاه منفي به مردم در اين مسائل ندارم و نميخواهم تحقير کنم، ما ملت بزرگي هستيم که البته مشکلاتي داريم و بايد آنها را حل کنيم.
احمدينژاد گفت: چرا بهرهوري در کشور ما پايين است؟ چون منابع را به خوبي توزيع نکرديم و دولت در لايحهي خود ميخواهد اين اصلاح بزرگ را انجام دهد تا بتوانيم از منابع به صورت درست استفاده کنيم.
وي در ادامه به فرهنگي اشاره کرد که آن را وارداتي ميدانست و گفت: اين فرهنگ به نظر من وارداتي است که دولت خود را به جاي کل ملت گذاشته است و حتي در زندگي خصوصي مردم ميخواهد تصميمگيري کند.
اين به معناي شکست و هدر دادن منابع يک ملت است؛ در حالي که يک کشور با حضور مشارکت آحاد مردم اداره ميشود. هر ايراني بايد احساس کند که در پيشرفت کشور نقش دارد و فعاليتهايش مهم است. در ٥٠ سال قبل فرهنگ استفادهي درست از منابع در اعماق مردم ما وجود دارد . مردم در آن زمان کمتر دورريز داشتند. شما به معماري ما توجه کنيد که چقدر در حفظ انرژي موثر بود. اما بعدها دولت همهي امور را در دست گرفت و مردم به بايگاني سپرده شدند؛ در حالي که مردم بايد مشارکت کنند چرا که کشور مال خودشان است.
احمدينژاد افزود: در حوزهي بهداشت بايد سرمايهگذاري سنگين شود، اگر منابع را درست مصرف کنيم با همين منابع ميتوان همهي مردم را بيمه کرد، بايد بتوانيم سطح خدمات را براي همهي مردم ايجاد کنيم و اين شدني است. تجربه نشان داده هرجا همکاري بين مردم و دولت وجود داشته مردم به اندازهي دولت و گاهي بيشتر کمک کردهاند.
احمدينژاد در بخش ديگري از سخنان خود درباره هدفمند کردن يارانهها گفت: اين يک اصلاح بزرگ است و زحمت زياد ميبرد و براي خيليها قابل هضم نيست. بعضيها هستند که در برابر اصلاحات به هر دليلي مقاومت ميکنند، شايد منافعشان اجازه نميدهد اما ما بايد به اين سمت حرکت کنيم. هدفمند کردن يارانهها به مفهوم حفظ منابع و رفتن به سمتي است که مشکلات جامعه حل شود .
100
انتهای پیام/