وي افزود: البته طبق قانون و مقررات بايد اين اراضي از هم تفکيک شوند، حفظ مواريث فرهنگي با اجراي ضوابط و مقررات امکانپذير خواهد بود تا لطمهاي به شهر تاريخي وارد نشود.
معاون حفظ،احيا و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي کشور تصريح کرد: يکي از پيشنهاداتي که ميتوانيم در خصوص رفع بخشي از مشکلات منطقه ارائه دهيم بحث ارتقاء شهرنشيني در شهر باستاني درهشهر به صورت عمودي است که اين اقدام ميتواند از توسعه شهر به صورت افقي به طرف شهر تاريخي درهشهر جلوگيري کند.
علويان صدر در خصوص روستاي بهمن آباد که در داخل حريم شهر تاريخي دره شهر قرار دارد، اظهار داشت: با توجه به مسائل و مشکلات مردم در روستاي بهمنآباد، شهر و عدم جابجايي روستا پيشنهاد مجوز ساخت و ساز داده شده است که البته با توجه به حساسيت اين امر فقط با نظر مستقيم کارشناسان سازمان ميراث فرهنگي صورت خواهد گرفت.
وي با اشاره به اينکه برنامههاي گردشگري در اين شهر بايد در دستور کار قرار گيرد، افزود: اين آثار تاريخي همچنان در اقتصاد زندگي مردم تأثير اقتصادي و معيشتي نداشته و جريان ندارد اگر اين مهم صورت گيرد مردم بهتر و بيشتر در کنار مسئولان جهت رسيدن به اهدافشان قرار خواهند گرفت و کمک خواهند کرد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي با بيان اينکه يکي از برنامههاي مهمي که در آينده بايد در اين شهر تاريخي صورت گيرد ايجاد سايت موزه است،يادآور شد: اين سايت موزه ميتواند در محلهايي از شهر که قبلاً کاوش صورت گرفته است ايجاد شود.
علويانصدر تاکيد کرد:همچنين برنامههاي ساماندهي شهر تاريخي، احياء خانههاي نيمه مخروبه شهر و مرمت محلي موسوم به بازار و مسجد ميتواند از اهداف ايجاد سايت موزه باشد و اين شهر بايد از حالت مخروبه و نيمه مخروبه در آيد.
وي با اشاره به اينکه در اين محل بايد کار ترکيبي صورت گيرد،گفت:برنامههاي ميراث فرهنگي در کنار برنامههاي گردشگري ميتواند در اقتصاد مردم منطقه نقش بسزايي داشته باشد، اقتصاد گردشگري از پتانسلهاي مهم شهر تاريخي دره شهر و نيز خود شهرستان است بنابراين در اين زمينه بايد اعتبار ويژهاي در نظر گرفت و البته لازم است مسئولان استان نيز در اين خصوص حمايت بيشتري از برنامههاي سازمان ميراث فرهنگي داشته باشند.
معاون حفظ، احياء و ثبت آثار تاريخي سازمان ميراث فرهنگي کشور گفت: هميشه نظر مردم محترم است و بنا بر خواست مردم طرح حريم شهر تاريخي دره شهر بازنگري خواهد شد و حتي اگر هيات کارشناسي جديد هم نظري درباره تعديل حريم شهر داشته باشد مخالفتي از سوي ما صورت نخواهد گرفت و ما نيز به خواسته مردم محلي در اين زمينه احترام خواهيم گذاشت.
علويان صدر با بيان اينکه اين اقدام در راستاي رضايتمندي مردم و رفع مسائل و مشکلات آنها است،ادامه داد: يکي از مشکلات شهر تاريخي عدم وجود حصار کشي است که اميدواريم با کمک مردم و مسئولان محلي هر چه زودتر اين اقدام صورت گيرد.
وي گفت: البته حصارکشي به معناي اخذ مالکيت مردم از زمينهاي آنان نيست بلکه فقط موضوع حفاظت از شهر تاريخي است و حتي سازمان نيز در اين زمينه جهت اطمينان مردم و مالکان زمينها نيز ميتواند تعهد کتبي دهد.
اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي خواستار برگزاري جلسات و هماهنگيها بين مسئولان و کارشناسان با مردم شد و گفت: اين يک واقعيت است که مردم برنامهها و اقدامات نهادهاي دولتي را پيگيري و زيرنظر دارند و مسئولان بايد بدانند که مردم مانند يک ناظر در امورات آنها نظارت دارند و بايد دقت و اهتمام بيشتري در فعاليت ها و اقدامات خود داشته باشند همچنين انتظار مي رود که از سوي استان تسهيلات و اعتبارات بيشتري به حوزه ميراث فرهنگي اختصاص يابد./117
انتهای پیام/