در اين ديدار رئيس سازمان ميراث فرهنگي استان زنجان با اشاره به گمانهزني و بررسيهاي انجام شده در محوطه بناي اين مسجد افزود:گفته ميشود در دورههاي گذشته اين مسجد، يک آتشکده بوده که بعدها دردوره اسلامي به مسجد تبديل شده است.
امير الهي در ادامه خاطرنشان کرد: با توجه به اسناد و کتيبههاي بدست آمده تاريخ ساخت بناي اين مسجد به قرن سوم و چهارم هجري باز ميگردد.
وي با اشاره به کشف آثاري از بقاياي زغال در محوطه تاريخي بناي اين مسجد اظهار داشت: هماکنون بررسي آزمايشگاهي به منظور مطالعه اين آثار توسط کارشناسان آزمايشگاه در حال انجام است.
اين باستانشناس به کتيبه بدست آمده از اين محوطه اشاره کرد که بيانگر قدمت اين اثر به دوره آل بويه و قرن چهارم و پنجم هجري است.
به گفته اين مقام مسئول در سازمان ميراث فرهنگي زنجان؛ با وجود چهار طاقي و الحاقات برجاي مانده از اين بنا ميتوان بناي مسجد جامع قروه را مجموعهاي از تزئينات وابسته به معماري معرفي کرد.
الهي با اشاره به افزوده شدن الحاقاتي به تزئينات اين مسجد در دوره قاجار و صفوي بيان داشت: البته در دورههاي گذشته مرمتهايي در اين بنا صورت گرفته است.
وي ادامه داد:با توجه به معماري صخرهاي خانههاي روستا، گورستان مربوط به هزاره اول واقع در پيرامون محوطه، پيشينه بناي اين مسجد به دوره ساساني بازميگردد.
وي به پايان انجام عمليات سنگ فرش در محوطه مسجد جامع، عمليات مرمت در بخش سازه و تثبيت تزئينات با نقوش گياهي و گچبري اشاره کرد و افزود: خريد خانههاي الحاقي به بناي مسجد، لزوم کاوش باستانشناسي به منظور تعيين حريم و آزادسازي حريم از برنامههايي است که هماکنون در دستور کار سازمان ميراث فرهنگي زنجان قرار دارد.
الهي با بيان اينکه هماکنون تعريض کوچههاي اطراف بناي مسجد در حال انجام است به لزوم عمليات مرمت و بازسازي بناي حسينيه در بخش مجاور مسجد جامع تأکيد کرد./119
انتهای پیام/