کارشناسان ايراني به موزه بريتانيا دعوت شدند

به گزارش ميراث آريا(CHTN)حميد بقايي درجمع خبرنگاران گفت:براساس توافق‌ها و مذاکره‌هاي انجام‌شده با موزه‌ي بريتانيا قرار بود، 26 دي‌ماه منشور کوروش به ايران وارد شود؛ اما به‌تازگي نامه‌اي دريافت کرديم که در آن، مسؤولان اين موزه اعلام کردند، از قسمت شکسته‌شده‌ منشور کوروش تکه‌هاي تاريخي پيدا شده‌اند که به واسطه‌ بررسي و مطالعات آن‌ها مي‌توان به منشورهاي ديگري از کوروش که ساخته شده و به بلاد ديگر فرستاده شده‌اند، دست پيدا کرد.

وي تاکيد کرد: موزه‌ بريتانيا براي انجام مطالعات تحقيقاتي روي اين تکه‌هاي تاريخي، از ايران نيز دعوت کرده و بنا است هيأتي مطالعاتي از ايران در انجام اين تحقيقات مشارکت کند و موزه‌ بريتانيا موافقت کرده است تا اين تکه‌هاي تاريخي کشف‌شده را به ايران بفرستد.

وي پيدا شدن تکه‌هاي تاريخي از منشور کوروش در موزه‌ بريتانيا را اتفاقي بزرگ دانست و گفت: پيدا شدن اين تکه‌ها اين تئوري را که در زمان کوروش 10 منشور ساخته و به کشورهاي مختلف فرستاده شده‌اند، مشخص مي‌کند و شايد در ايران نيز بتوانيم گمانه‌زني‌ها و کاوش‌هاي باستاني را براي پيدا کردن يکي از اين منشورها انجام دهيم.

بقايي با بيان اينکه به‌زودي زمان بعدي پيش‌بيني‌شده براي ورود منشور کوروش به کشور اعلام مي‌شود افزود:به‌دليل وقفه‌اي که در ورود منشور کوروش به ايران اتفاق افتاده، با مسؤولان موزه‌ بريتانيا مذاکره کرده و از آن‌ها خواسته‌ايم، به جبران اين وقفه، چند تکه از اشياي باارزش و تاريخي ايران در اين موزه را در زمان بعدي براي نمايش همراه منشور کوروش به ايران بفرستند.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري درباره‌ ثبت ملي حجاب اقوام ايراني گفت: چادر در ايران پوششي سنتي با قدمتي تا عصر صفوي است. ما تلاش مي‌کنيم، با ثبت اين اثر ملي که با فطرت ايرانيان هماهنگ بوده است، ارزش‌ها و قدمت تاريخي آن را نشان دهيم.

معاون رئيس جمهوردرپاسخ به سئوالي ازپيگيري حضور يک هيأت کارشناسي و کاوش در مصر خبر داد و افزود: معتقديم موضوع ارتش کمبوجيه موضوع اصلي نيست، بلکه پرداختن به آن، فصل جديدي براي گشودن همکاري‌هاي دو کشور است. اگر اين همکاري توسعه پيدا کند، قطعا ما در مصر اکتشاف‌هاي بسيار نفيسي از آثار تاريخي ايران خواهيم داشت. نمونه‌ اين آثار نفيس، کتيبه‌ سند تاريخي کانال سوئز است که اکنون در موزه‌ي بريتانيا نگهداري مي‌شود و در مصر کشف شده است.

بقايي درباره‌ طرح موضوع دريافت غرامت جنگ جهاني اول با بيان اينکه اسنادي داريم که بخشي از آثار تاريخي ايران در جنگ جهاني اول از کشور خارج شده است افزود: با همکاري دستگاه‌هاي مختلف وارد عمل شده‌ايم. البته در زيرمجموعه‌ نهاد رياست جمهوري نيز کميته‌اي براي پي‌گيري اين موضوع تشکيل شده است.

وي افزود:اطلاعات و مستندات فراواني در اين‌باره در کشور وجود دارند و حتي بسياري از شاهدان وقوع اين جنگ زنده‌اند که بايد از اطلاعات آن‌ها استفاده شود. براساس اطلاعات به‌دست آمده در زمان جنگ جهاني اول حدود دوميليون تن کالا از مرزهاي ايران خارج شده است و هزار نفر که نام و مشخصات آن‌ها وجود دارد، بر اثر حمله‌هاي نظامي و تعدادي ديگر براساس تصادف‌ها کشته شدند. ./115

انتهای پیام/

کد خبر 1388101919