اين کتابها با عنوان \"اويگوه\" که در طول سلسله جوسون (بين سالهاي 1392 تا 1910) در کتابخانه سلطنتي گانگهوا نگهداري ميشدند در جريان اشغال جزيره گانگوا توسط نيروهاي فرانسوي غارت شده و به فرانسه منتقل شدند.
تا سال 1975 کره از محل نگهداري اين اشياء بي اطلاع بوده اما در اين سال يک تاريخدان کرهاي ضمن تحقيق در کتابخانه ملي فرانسه به طور تصادفي از وجود آنها در اين مکان مطلع شد.
به گفته\"هوانگ پيونگ وو\" از سازمان اقدام فرهنگي؛ بر اساس حکم دادگاه در 24 دسامبر 2009، با توجه به اينکه کتابهاي ياد شده در تصرف کتابخانه ملي فرانسه قرار دارند همچنان در زمره اموال فرهنگي فرانسه به شمار ميآيند بنابراين چگونگي بدست آوردن آنها وضعيتشان را تغيير نميدهد.
دادگاه فرانسوي در حکم صادره استدلال کرده است که اصل ممنوعيت غارت در حقوق بينالملل در قرن 19 وجود نداشته است.
اين در حالي است که دولت فرانسه در ماه دسامبر يک قطعه از نقاشي ديواريهاي مسروقه مصر را به اين کشور بازگرداند.
به گفته \"زاوي هوس\" رئيس شوراي عالي عتيقات مصر سرپرست فعالان استرداد اين اشيا به مصر؛ تا زمانيکه همه قطعات سرقت شده به مصر بازنگردد همکاريهاي ما با موزه لوور از سر گرفته نخواهد شد.
براساس کنوانسيون 1995مؤسسه بينالمللي يکسانسازي حقوق خصوصي ملل متحد در مورد اشياي فرهنگي مسروقه و يا به طور غير قانوني صادر شده؛ ملتها بايد اشياي فرهنگي را به کشورهاي مبداء بازگردانند.
البته اين مشروط به پرداخت غرامت عادلانه به کشور مقصد است با اين فرض که آن کشور و يا دارنده فعلي شيء در کشور مقصد از غير قانوني بودن صدور شيء يا اشياي مورد نظر بي اطلاع بوده است.
کره جنوبي سالهاست که براي استرداد کتابهاي مورد نظر خود تلاش ميکند. \"فرانسوا ميتران\" رئيس جمهور پيشين فرانسه در جريان نشست سران 1993 يکي از 297 کتاب را به رئيس جمهور کره \"کيم يونگ سام \" بازگرداند.
کره جنوبي مدعي است در اين مجموعه بيش از هزار جلد بوده است کتاب وجود دارد که 297 جلد از اين مجموعه توسط نيروهاي مهاجم فرانسه در قرن نوزدهم غارت و به فرانسه منتقل شدند./118
انتهای پیام/