تجليل از سه شخصيت ايراني در سال آينده

به گزارش ميراث آريا(chtn)احمد ميرزا کوچک خوشنويس،معاون پژوهشگاه ميراث فرهنگي در مراسم بازگشايي مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي و مرکز منطقه‌اي مطالعات حفاظت از ميراث فرهنگي،‌معنوي آسياي ميانه و غربي که در خانه قوام الدوله برگزار شد،گفت:اين مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي با همکاري، برنامه‌ريزي و امضاي تفاهم‌نامه‌اي بين رؤساي جمهوري‌هاي افغانستان،‌تاجيکستان و جمهوري اسلامي ايران فعاليت خود را آغاز کرد.

وي در ادامه خاطرنشان کرد:مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي شهر دوشنبه پايتخت تاجيکستان نيز همزمان با مرکز مطالعات تهران فعاليت خود را آغاز کرد، اميد است باقي کشورهاي فارسي زبان نيز در انجام اين مهم به ما بپيوندند.

وي با بيان اينکه در سي و پنجمين اجلاس يونسکو در سال 2009ميلادي، طرح پرداختن به تجليل از مشاهير علم و ادب به هزاره شخصيت‌هاي برجسته فرهنگي و هنري به تصويب رسيد،افزود: براين اساس تجليل از سه شخصيت ايراني خواجه نصيرالدين طوسي، سيبويه و فردوسي برگزار مي شود.

به گفته وي در سال آينده براي تجليل اين سه شخصيت ايراني، سرپرست مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي نادر کريميان و حداد عادل وظيفه هدايت محوربرگزاري اين همايش باشکوه را در برنامه‌هاي خود در دستور کار دارند.

وي با اشاره به درخواست ميزباني جشن جهاني نوروز در برنامه‌هاي سي و پنجمين اجلاس يونسکو بيان داشت: اين امر براي اسفندماه سال جاري درحال اجرا است.

وي در مورد سرايش شاهنامه در مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي که از هم اکنون تا شهريورماه سال آينده ادامه دارد همکاري ديگر همکاران و نهادها را خواستارشد.

خوشنويس از برگزاري همايش تجليل از يعقوب چرخي به عنوان يک شخصيت معنوي و عارف، در تاجيکستان و افغانستان به طور مشترک خبرداد و گفت: اين شخصيت براي کشور افغانستان به عنوان يک شخصيت معنوي و مذهبي و براي کشور تاجيک به عنوان يک مظهر فرهنگي که در دوشنبه مدفون است، مطرح است .

وي با اشاره به انجام فعاليت‌هاي مرکز مطالعات مشترک زبان و ادب فارسي و نيز مرکزمنطقه‌اي مطالعات حفاظت ازميراث فرهنگي، معنوي آسياي ميانه و غربي در خانه قوام الدوله افزود:مرکزمنطقه‌اي مطالعات حفاظت ازميراث فرهنگي، وظيفه کمک به کشورهاي همسايه در تدوين پرونده‌هاي ثبت جهاني و ملي با توجه به فرهنگ‌هاي مشترک را دارد.

خوشنويس اضافه کرد: در درخواست سي و پنجمين اجلاس يونسکو در دي ماه سال گذشته تفاهم‌نامه‌اي درمورد برعهده گذاشتن نظارت پژوهشگاه ميراث فرهنگي بر مرکز مطالعات حفاظت ازميراث فرهنگي به تصويب رسيد و قرارشد هرچه زودتر مشخصات و مختصات اين مرکر به يونسکو اعلام شود.

وي درپايان گفت: در جلسه سفير تاجيکستان در مورد اقدام براي ثبت جهاني پرونده فرهنگ‌هاي مشترک بين اين دو کشور ازجمله آئين ازدواج ايراني، هنرخوشنويسي، دريانوردي خليج فارس، لباس اقوام ايراني و... به بحث و گفتگو پرداخته شد./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388112011