ميرک مرکز تجمع انسانهاي شکارچي در 40 هزار سال پيش

سرپرست هيأت بررسي منطقه ميرک در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: محدوده جغرافيايي ميرک واقع در جنوب سمنان داراي دو محوطه کليدي و مهم به نام‌هاي تپه هاي ميرک و تپه‌هاي دلازيان است که به فاصله سه کيلومتري از يکديگر واقع شده و در بررسي هاي تيرماه سال 88 مورد بررسي و نمونه برداري کامل قرار گرفتند.

حامد وحدتي نسب در ادامه خاطرنشان کرد: از ميان اين دو محوطه کار مطالعاتي محوطه دلازيان در قالب يک پروژه کارشناسي ارشد به پايان رسيده و نتايج بدست آمده بيانگر اين مطلب بود که اين محوطه در اعصار پارينه سنگي جديد و فراپارينه سنگي (بين 40 تا 12 هزار سال قبل) مورد استفاده مکرر جوامع انساني جمع آوري کننده و شکارورز عصر پارينه سنگي بوده است.

به گفته عضو هيأت علمي دانشگاه تربيت مدرس؛ اين محوطه به احتمال خيلي زياد کاربري کمپ اصلي داشته و مطالعات حاکي از اين است که ساکنان دلازيان دسترسي مطلوبي به منابع سنگ براي توليد دست سازه‌هاي خود داشته‌اند.

وي اضافه کرد: حضور طيف متنوعي از ابزارهاي سنگي و همچنين وفور اين دست سازه‌ها بر روي سطح در کنار ابعاد بزرگ اين محوطه حاکي از انجام انواع فعاليت‌هاي مربوط به پارينه سنگي در اين محوطه بوده است.

وحدتي نسب با بيان اين‌که هم‌اکنون مقدمات ابتدايي براي آغاز مرحله دوم اين پروژه در حال انجام است تصريح کرد: از اهداف عمده فاز دوم اين پروژه مي‌توان به مطالعات زمين ريخت شناسي، رسوب شناسي و بازسازي ديرين اقليم محوطه اشاره کرد118/.

انتهای پیام/

کد خبر 1388112721