برگ زرين ديگري در مرمت پل کشکان

مدير پايگاه پلهاي تاريخي استان لرستان در گفتگو با ميراث آريا(chtn) ضمن بيان اين مطلب افزود: پايگاه و پروژه پل‌هاي تاريخي در سال 88 اقدام به عمليات اضطراري بستر و بدنه و بام اين بناي ارزشمند کرد که خوشبختانه بستر کاملاً فرسوده شده و به نوعي بدون پوشش در هوا معلق مانده اين پل مرمت شد.

علي جعفر مصطفي‌نژاد در ادامه خاطرنشان کرد: اين بخش فقط به دليل مقاومت و استحکام قسمت‌هاي مياني پايه و چسبندگي ملات مصالح سنگ‌هاي پايه از هم گسيخته بود که خوشبختانه با ملات سنتي، بستر سازي آن انجام شد.

وي با اشاره به اين‌که ابتدا قسمت‌هاي تخريب شده از خاک خالي و آب رودخانه منحرف شد اظهار داشت: سپس براي خشک شدن قسمت‌هاي تخريب شده ابتدا با استفاده از مواد ساروج، يک لايه پوششي در تمام قسمت‌هاي تخريب شده به وسيله سنگ رودخانه و سنگ‌هاي مرتبط با بنا به صورت لايه لايه مرمت شد.

به گفته اين کارشناس؛ بر اساس اولويت‌بندي، توسط پيمانکار با خط و مشي تعيين شده مرمت انجام شد و پس از پاک‌سازي کامل، ترک‌ها و شکاف‌ها در جاهايي که ممکن بود از ملات ساروج پر شد البته اين اقدام به گونه‌اي انجام شد که باعث جلوگيري از مرمت مراحل بعدي نشود و در نهايت به سطح بيروني پرداختيم.

وي ادامه داد: همچنين تمام ملات فرسوده اين پايه را از کف زمين تا انتهاي پايه و دور تا دور پاک سازي و بعد از اين مراحل مکان‌هاي مورد نظر شسته شد.پس از خشک شدن نيز در تمام جاهاي خالي از ملات ساروج استفاده شد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388112743