رئيس اتحاديه مشاوران املاک در اين باره گفت: حجم معاملات مسکن در نيمه دوم امسال تقريباً دو برابر شده اما ارزش قراردادها نسبت به ابتداي سال ثابت بوده است.
تحرک در بازار مسکن را سازندههاي بزرگ نيز تاييد ميکنند هر چند به اعتقاد اين گروه از فعالان ساختماني، رکود مسکن بعيد است به اين زوديها پايان بگيرد.
براساس آمارهاي دريافتي از سامانه رهگيري معاملات مسکن تعداد قراردادهاي قطعي خريد و فروش واحد مسکوني در تهران از 5900 فقره در تيرماه امسال به بيشاز 10 هزار فقره در فصل پاييز رسيده است که اين جهش 42 درصدي در طول يکسال اخير بيسابقه بوده است.
براساس اين گزارش در 20 روز اول بهمنماه بيشاز 7 هزار معامله ملکي در بنگاههاي مجوزدار شهر تهران به ثبت رسيده است که انتظار اين است اين رقم تا پايان همين ماه افزايش پيدا کند.
آنچه سامانه کدرهگيري وابسته به وزارت بازرگاني درباره رونق معاملات در بازار مسکن گزارش داده نشان ميدهد شروع رونق از ماه پاياني فصل تابستان بوده است. در شهريور امسال حجم معاملات املاک در تهران با 23 درصد رشد نسبت به تيرماه به 7 هزار و 300 فقره رسيد که اين رقم در مهرماه نيز به 8 هزار و 600 فقره و در آبانماه به مرز 11 هزار فقره نزديک شد.
بنابراين گزارش، اگر چه بازار مسکن مطابق سنت ديرينه هميشه در روزهاي پاياني سال با يک رونق نسبي همراه است اما توليد کنندگان مسکن عقيده دارند رونق پاياني بازار در سال جاري ارتباط معناداري با قانون شدن طرح هدفمند شدن يارانه ها دارد .
به گفته انبوه سازان طي دو هفته اخير محوريت تقاضا براي خريد مسکن بيشتر سرمايه اي بوده است و برخي با اهداف سوداگرانه با تصور افزايش قيمت ها از محل قانون يارانه ها اقدام به خريد مسکن کرده اند اين در حالي است که سهم تقاضاي مصرفي در اين زمينه از سوي انبوه سازان ناچيز ارزيابي شده است .
همزمان با زمزمه هاي تصويب طرح هدفمندشدن يارانه ها ،کارشناسان مسکن با اشاره به حذف حامل هاي انرژي و افزايش دستمزد نيروي انساني در حوزه ساخت وساز ،افزايش قيمت مسکن را بسيار محتمل ارزيابي کرده اند و شايد همين امر مجددا بازار مسکن را براي عدهاي سوداگر جذاب کرده است .
100
انتهای پیام/