گشايش موزه بزرگ زاهدان در ارديبهشت سال 89

به گزارش ميراث آريا chtn))؛ مسعود علويان صدر در حاشيه بازديد از موزه بزرگ زاهدان، بزرگترين موزه کشور در مقياس منطقه‌اي با بيان اين مطلب افزود:اين موزه، مرکزي براي انجام امور تحقيقاتي، پژوهشي و علمي داراي تجهيزات ويژه براي نگهداري و معرفي شايسته آثار تاريخي فرهنگي است.

اين مقام مسئول در ادامه خاطرنشان کرد: بر اساس گزارش‌هاي موجود بيش از 98 درصد از عمليات ساختماني اين موزه به پايان رسيده است و تجهيز اين موزه نيازمند کمک و اتخاذ تدابير ويژه‌ا‌ي است.

خاطرنشان مي‌شود شکل معماري اين موزه از قلعه \" سب\" بنايي نزديک به شهر سراوان واقع در استان سيستان و بلوچستان، الهام گرفته شده است.

بناي اين موزه که در سال 1353 پايه‌ريزي شده است، نزديک به 11 هزار متر مربع و داراي هشت هزار و 600 متر زيربناست. در اين موزه سه طبقه، بخش‌هايي چون؛ کتابخانه، سالن کامپيوتر، رمپ براي ورود محققان، لابي و هم کف قرار دارد.

همچنين در طبقه‌هاي اول و دوم قرار است گالري‌هاي مردم‌شناسي، بوم‌شناسي و باستان‌شناسي به نمايش عموم گذاشته شوند.

به گفته مشاور طراحي داخلي اين موزه؛ تمامي ويترين‌هاي موجود در اين موزه قابل تغيير است به طوري که مي‌توان تعداد و نوع چيدمان ويترين‌ها را تغيير داد.در حال حاضر محل نورپردازي‌هاي موزه نيز نصب شده است.

شهر سوخته يکي از مهم‌ترين موضوعاتي است که در بخش باستان‌شناسي اين موزه جانمايي شده است. سه قسمت ديگر موجود در بخش باستان‌شناسي دربرگيرنده بخش‌هايي چون جازموريان، خراسان جنوبي، کرمان و جيرفت و سيستان و بلوچستان است.

دو طبقه موجود در زيرزمين نيز شامل کارگاه شبيه سازي، کنترل تأسيسات، بخش مرمت، خزانه، تاريک خانه، قرنظينه، انبار فيلم، اتاق عکاسي و آمفي تئاتر است.

در اين بازديد، علويان صدر ضمن بازديد از مخزن و چشم مصنوعي کشف شده از شهر سوخته بر لزوم برقراري سيستم رطوبت سنج و دماسنج در ويترين‌ها براي اشياي خاص تأکيد کرد./118

انتهای پیام/

کد خبر 1388113013