فصل دوم استحکام بخشي فلک‌الافلاک آغاز شد

مدير پايگاه فلک‌الافلاک با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: اين سازمان در راستاي اهداف حفاظتي و مرمتي در خصوص بناي مذکور اقداماتي نظير گودبرداري، قالب‌بندي، آرماتور گذاري شمع و پشت بندها،‌بتن‌ريزي،‌عايق بندي و پوشاندن عناصر سازه‌اي مذکور با استفاده از خاک متراکم شده را در دست اقدام دارد.

علي سجادي اظهار داشت:عمليات مذکور با اعتباري بيش از 2 ميليارد و 600 ميليون ريال انجام خواهد شد .

وي گفت: قلعه تاريخي فلک‌الافلاک بر بلنداي تپه ‌اي باستاني و در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است . حريم اين بناي با شکوه از سمت شرق به جنوب غربي به رودخانه خرم‌آباد، از غرب به خيابان دوازده برجي و از شمال به خيابان فلک‌الافلاک محدود مي‌شود.

سجادي افزود: بناي اوليه آن را به زمان شاپور اول ساساني در قرن سوم ميلادي نسبت مي‌دهند که به شماره 883 مورخ 10 مهرماه 1348 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است.

مدير پايگاه فلک‌الافلاک اضافه کرد: معماري کنوني بنا، بيانگر الحاقات فراواني است. که در دوران‌هاي گوناگون بدان افزوده شده بيشترين اين تحولات مربوط به دوره صفويه تا قاجار است .

سجادي با بيان اينکه وسعت تقريبي بنا 5300 متر مربع،‌شامل 8 برج دو صحن و 300 جان‌پناه، است ، تصريح کرد: ارتفاع بلندترين ديوار تا سطح تپه 23متر و مصالح آن از سنگ آجر ، خشت و ملات گچ و آهک است. ورودي بنا به سمت شمال و در بدنه برج جنوب غربي تعبيه شده که پس از گذر از راهرو ورودي به حياط اول وصل مي‌شود .
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1388120320