اين مقام مسئول با بيان اينکه از اين پس پروندههاي ثبتي به صورت يک نرمافزار جامع تهيه خواهند شد اضافه کرد: در حال حاضر آموزش افراد متولي براي انجام اين امر در حال انجام است.
وي با بيان اينکه هماکنون سيستم تعيين مناطق داراي آثار تاريخي در دست تهيه است بيان داشت: با در نظر گرفتن اين نقاط، اطلاعاتي از قبيل؛ عکس، نقشه، حريم، ضوابط، مشخصات در يک اطلاعات جامع تهيه ميشود.
علويان صدر از ثبت باغهاي تاريخي استانهاي مازندران، يزد، کرمان، شيراز و خراسان جنوبي خبر داد و گفت:براساس اهداف تعريف شده ايکوم براي مؤسسههاي غيرانتفاعي از جمله موزه، اين فضاها بايد در خدمت مردم و زمينهاي براي توسعه فراهم کنند بنابراين بايد نقش موزهها را در تربيت و توسعه پژوهش تبيين کرد.
وي با اشاره به عجين نشدن موزهها با مراکز علمي بيان داشت: طرح محتوايي و سناريوهاي تعريف شده براي موزهها به ويژه استفاده از فضاسازي هنري و حضور هنرمندان در موزهها در مرحله تهيه است.
اين مقام مسئول در ادامه خواستار برگزاري کارگاه مرمت اشيا به شکل تخصصي براي هر يک از استانهاي کشور شد .
وي در حوزه بنا، محوطه و بافت، خواستار تغيير رويکرد و کنار گذاشتن سيستم تملک شد و گفت: در اين حوزه بايد بخش خصوصي را به سمت احيا و بناهاي تاريخي سوق دهيم.
به گفته معاون حفظ و احيا و ثبت آثار سازمان ميراث فرهنگي؛ سياست معاونت حفظ و احيا بر اين است که اولويت اختصاص بودجه به پروژههاي مشارکتي استان اختصاص يابد. همچنين پروژههاي پيشتاز داراي شأن ملي نيز اولويت اختصاص بودجه را خواهند داشت چراکه ميتوانند حلقهاي مرتبط با انسجام فضاهاي مختلف در سطح ملي و زنجيرهاي از فرآيند تحولات تاريخي ايجاد کنند
علويان صدر با اشاره به مشخص شدن 160 محدوده مربوط به بافتهاي تاريخي بيان داشت: اين محدودهها به منظور پردازش و بررسي به معاونين استانها ارسال ميشود.
وي همچنين خواستار آغاز تهيه طرح منظر فرهنگي و نيز طرح توانمندسازي بافت تاريخي و قديمي شد و گفت: تهيه اين طرحها از محل اعتبارات استاني تأمين ميشوند. /119
انتهای پیام/