آجرهاي کتيبه‌دار فرسايش يافته چغازنبيل زير ذره بين کارشناسان

کارشناس زمين‌شناسي پايگاه ميراث فرهنگي چغازنبيل و هفت تپه در گفتگو با ميراث آريا(CHTN)ضمن بيان اين مطلب افزود: آسيب‌پذيري آجرهاي موجود در محوطه بيشتر به دليل نمک‌هاي محلولي است که در ساختار آنها وارد شده است.

عبدالرحيم بنا درادامه خاطرنشان کرد: در شکل‌گيري الگوهاي تخريب آجر عوامل ديگري هم‌چون ميزان تبخير و چگونگي شرايط خشک شدن بسيار موثر است.

وي با بيان اينکه آجرهاي کتيبه‌دار با خط ميخي ايلامي و اکدي نگاشته شده در نماي بناهاي موجود در محوطه بکار رفته‌اند افزود: در اين آجرها نام و نسب شاه سازنده بنا نوشته شده است.

وي با اشاره به بررسي عمومي آجرهاي کتيبه‌دار در محوطه چغازنبيل بيان داشت: در اين بررسي، اطلاعاتي چون ابعاد و اندازه، محل پيدايش، تعداد سطر، وجه و مضمون آجرنوشته‌ها استخراج شد.

اين مقام مسئول در پايگاه چغازنبيل و هفت تپه با اشاره به بررسي مکانيزم تخريب توسط نمک‌هاي محلول در آجرهاي محوطه چغازنبيل افزود: همچنين با مطالعه فرايند کلي فروپاشي و تخريب ساختارهاي آجري توسط نمک‌ها، اين وضعيت در مورد آجرهاي چغازنبيل ارزيابي شد.

اين کارشناس زمين شناسي گفت: بر اين اساس پس از نمونه‌برداري از شوره‌هاي مختلف و انجام آناليزهاي کيفي، نمک‌هاي موجود شناسايي و منشأ احتمالي آنها مورد بررسي قرار گرفت./119

انتهای پیام/

کد خبر 1388121550