مسئول موزه فرشچيان ضمن اشاره به ويژگيهاي اين اثر گفت: در اين تابلو، شخصيت شيخ و دختر ترسا در مرکز اثر قرار دارد و استاد فرشچيان يکي شدن اين دو شخصيت را با پيچشهاي لباسهايشان نشان ميدهد و اولين گناهي را که شيخ مرتکب شد و همان خمرنوشي است به زيبايي نشان ميدهد، گناهي که عقل شيخ را زائل کرد و ناخواسته تن به گناهان ديگر داد. گناهاني که شايد هيچ گاه در هوشياري به انجامشان تن در نميداد.
معصومه مبيني افزود : نکته ديگري که در اثر وجود دارد همان نشان صليبي است که همراهان دختر ترسا شايد براي تسليم کردن به شيخ به همراه دارن .نشان ترک مسلماني و گزينش مسيحيت که در اين اثر به خوبي نمايان است .
مسئول موزه فرشچيان ادامه داد: بعد از چهره شيخ صنعان و دختر ترسا در ميانه کار، چهرههاي همراهان دختر ترسا از يک سو و چهرههاي اندوهگين و ناراحت همراهان شيخ از سوي ديگر به خوبي نمايان است.چهرههايي که آکنده از درد و غم است. همراهاني که دست به دامان شيخ و مرشد خود شدهاند و در حالت تضرع و نگراني به شيخ خود مينگرند. شيخي که ايمان خود را بر سر عشق محبوب نهاده است.
تفکيک دنياي مادي و جهان بالا که توسط استاد فرشچيان به زيبايي به تصوير کشيده شده است در آثار ديگري نيز همانند تابلوي قرباني کردن حضرت اسماعيل (ع) ،دور باده و ....به چشم ميخورد.
علاقمندان به هنر نگارگري ميتوانند براي بازديد از آثار اين استاد شهير، همه روزه از ساعت 9 تا 17 به موزه فرشچيان واقع در مجموعه فرهنگي تاريخي سعدآباد و براي کسب اطلاعات بيشتر از برنامههاي اين مجموعه به نشاني الکترونيکي www.saadabadpalace.org و يا www.sadmu.com مراجعه کنند./118
انتهای پیام/