اقدس کرم پور اين اقدام را باعث افزايش اعتبارات مربوط به باغهاي خراسان جنوبي دانست و افزود:انجمنهاي ميراث فرهنگي در جهت شناسايي آثار تاريخي و جلوگيري از تخريب بناها مي توانند بازوي کمکي باشند.
به گفته وي،با توجه به اينکه اين باغها در روستاهايي که مظاهر شهرنشيني زياد به آنها راه نيافته است وجود دارد کمتر دچار تغيير شده است.
اين مقام مسئول اضافه کرد: باغهاي اين خطه به جز باغ اکبريه که کاربري ديواني داشته بيشتر توسط حکام منطقه در مناطق ييلاقي و تفريحي ايجاد شده است.
مدير پايگاه پژوهشي باغهاي تاريخي خراسان جنوبي ادامه داد:در يک تقسيم بندي کلي باغها داراي عمارت يا کوشک اصلي حصار، برج نگهباني، فضاي خدماتي، اصطبل، حوض خانه و آب بوده است.
وي با اشاره به اين که محور اصلي و سر در ورودي باغ هاي تاريخي با يک سر در مشخصي از ديگر باغ ها متمايز مي شده است،گفت: اين باغ ها با الگوي باغ ايراني منطبق بوده و در محور اصلي باغ هاي استان به جزء باغ رحيم آباد که درخت سرو دارد درختان کاج کاشته شده است.
کرمپور با بيان اين که قدمت اين درختان قديمي اهميت زيادي دارد، افزود: فضاي سبز اين باغها با وجود خشکسالي مداوم همچنان پا برجا است و در اين باغ ها درختان کاج با قدمت 100 تا 200 سال وجود دارد.
مدير پايگاه پژوهشي باغ هاي تاريخي استان گفت: در محور اصلي اين باغها با توجه به فلسفه ايجاد آنها که مساعد شدن شرايط اقليمي بوده از درختاني استفاده شده است که هميشه سبز بوده و خزان پذير نيست.
اين مقام مسئول اظهار داشت: در محورهاي موازي با محور اصلي از درختان مثمر استفاده مي شده که علاوه برزيبايي جنبه اقتصادي نيز داشته است./117
انتهای پیام/