به گزارش ميراث آريا ( chtn) چندي قبل «محمدقيوم دهقاني» نماينده مردم ايرانشهر، سرباز و دلگان در گفت‌وگويي با هفته‌نامه منديل از پيگيري پيشنهادي خبر داد که در آن بتوان با دادن يارانه سفر به هموطناني که از ساير نقاط ايران و از طريق پروازهاي داخلي به سيستان و بلوچستان مي‌روند، آنها را جذب کرد.

نکته قابل توجه در اين پيشنهاد توجه به توسعه پايدار بود، به اين معنا که اگر يارانه سفر به گردشگراني که قصد سفر به سيستان و بلوچستان را دارند تعلق بگيرد آن وقت هموطنانمان از ساير نقاط ايران از طريق پروازهاي موجود به 4 فرودگاه زاهدان، زابل، ايرانشهر و چابهار وارد مي‌شوند. در حال‌حاضر قيمت بليت سفر به استان ما از اين طريق براي هر نفر صندلي رقمي حدود 160 تا 170هزار تومان تمام مي‌شود (براي رفت و برگشت). بديهي است که با وجود تورهايي به مقاصد کشورهاي حاشيه خليج‌فارس، شرق آسيا و همين‌طور کشورهاي حوزه قفقاز با رقمي حدود 300هزار تومان سيستان و بلوچستان شانسي نخواهد داشت.حال اگر با پيشنهاد پرداخت يارانه سفر موافقت شود هرکس از ساير نقاط ايران بخواهد وارد سيستان و بلوچستان شود و ديگر رقم گران‌ بليت را نپردازد، راغب به مسافرت به اين خطه شده و بعد با اقامت در هتل، استفاده از رستوران‌ها، خريد از بازارها، خريد صنايع‌دستي و گردش در شهر به افزايش درآمد سرانه استان کمک مي‌شود و در درازمدت و کوتاه‌مدت توسعه و ارتقاي وضعيت رقم خواهد خورد.

براين اساس «محمدقيوم دهقاني» پيشنهاد «يارانه سفر» را در جمع نمايندگان استان سيستان و بلوچستان مطرح کرد و پس از تصويب قرار شد اين مصوبه به عنوان پيشنهاد با استاندار مطرح شود. در جلسه‌اي که نمايندگان استان با استاندار سيستان و بلوچستان برگزار کردند موافقت شد که پيشنهاد پرداخت يارانه سفر به عنوان راهکاري براي رونق گردشگري و توسعه منطقه به رئيس‌جمهور ارائه و او در سفر جديدش به سيستان‌وبلوچستان آن را به تصويب برساند.حال بايد منتظر باشيم و ببينيم که هيأت دولت در سفري که قرار است در ارديبهشت‌ماه به استان سيستان و بلوچستان انجام گيرد با اين پيشنهاد و مصوبه مجمع نمايندگان استان چه خواهند کرد.در صورت تصويب اين پيشنهاد و اجرايي شدن آن چند تصوير پيش‌روي منطقه است. مسافراني که از تهران و ساير نقاط علاقه‌مند به ديدن استان سيستان و بلوچستان باشند مي‌توانند با رقمي اندک بليت سفر به يکي از 4 شهر داراي فرودگاه استان را خريداري کنند و سپس وارد استان شوند. در اين حالت مسافر رغبت پيدا مي‌کند که پول خود را در گردش و بازديد از استان هزينه کند و نه صرفاً پرداخت بهاي بليت.

اين امکان به تورگردانان و آژانس‌هاي مسافرتي اين فرصت را مي‌دهد تا مسافران بيشتري را جذب تورهاي سيستان‌گردي و بلوچستان‌گردي کنند. در اين حالت کافي است مردم منطقه سيستان و بلوچستان که به گرمي و مهمان‌نوازي مشهورند نکاتي چون «حفاظت از محيط‌زيست» را مدنظر قرار دهند. در اندک زماني خواهيم ديد که بسياري از مردم ايران به جاي آن که تن به آب‌هاي آلوده سواحل شمالي کشورمان بسپارند براي آب‌تني در سواحل تميز و آب‌هاي شفاف سواحل چابهار و ديگر نقاط بندري اين استان پيش‌قدم مي‌شوند و چه بسيار افرادي که براي ديدن «گل‌فشان‌ها» و «شهرسوخته» يا «کوه خواجه» راهي استان شدند. در اين حالت بدون نياز به نفت و پول آن مي‌توان استان را به سالم‌ترين روش توسعه داد.
000/

انتهای پیام/

کد خبر 1389020663