سيد عليرضا قهاري با بيان اينکه هماکنون در مزکز تحقيقات معماري و شهرسازي با همکاري موسسه مطالعات فرزان، مطالعاتي به طور تخصصي در زمينه شهرسازي و معماري آغاز شده است، افزود: اميدواريم ديگر سازمانها ازجمله موسسه آموزش عالي سازمان ميراث فرهنگي نيز يک درس يا رشتهاي را در زمينه مطالعات خليج فارس اختصاص دهد.
وي اضافه کرد: در صورت تصويب اين پيشنهاد اميد است با همکاري سازمانهاي چون سازمان ميراث فرهنگي، بنياد ايرانشناسي، مرکز اسناد ملي و ساير مراکز پژوهشي بتوان اقداماتي را در اين زمينه در سازمانها و نهادهاي آموزش عالي کشور انجام داد.
وي با اشاره به کرسي زبان فارسي در دانشگاه کشورهاي چون تاجيکستان و ... بيان داشت: مي توان اين کرسي دائمي مطالعات خليج فارس را در مراکز عالي خارج از کشور نيز ايجاد کرد.
به گفته اين مقام مسئول در انجمن مفاخر معماري ايران؛ مطالعات برروي خليجفارس، علاوه بر پايه برنامهريزيهاي اقتصادي و توسعه پايدار، ديگر ظرفيتهاي خليج فارس را نيز بيشتر مورد توجه قرار خواهد داد.
وي انجام اين مطالعات و آموزشها را از دو جنبه فرهنگي و علمي مثبت ارزيابي کرد و گفت: علاوه بر مطرح شدن نام خليج فارس در تمامي رشتههاي آموزش عالي، دانشآموختگان درحوزه دانش خود با نام خليج فارس و ارتباط آن با خليج فارس بيشتر آشنا خواهند شد.
وي با بيان اينکه نهادينه شدن درس خليجفارسشناسي در دروس آموزشي شايد يک دهه به طول انجامد، اظهارداشت: اما با آغاز اين فعاليت از امروز، ميتوان استادان مرتبط با اين حوزه را فراخواند و دروس آن را تعريف کرد.
رئيس انجمن مفاخر معماري ايران با اشاره به اينکه که حوزه خليج فارس نياز به مطالعاتي جون بومشناسي، زيستشناسي، مطالعه آبزيان خليج فارس و ... دارد، تصريح کرد: مطالعات انجام شده تاکنون بيشتر برروي نفت و اقتصاد روز متمرکز شده و به ظرفيتهاي ديگر خليجفارس پرداخته نشده است.
قهاري در پايان يادآور شد: در صورت پرداختن بخشي از پاياننامههاي دکترا و يا رشتههاي کارشناسي ارشد بر روي مطالعات ظرفيتهاي مختلف خليج فارس، مجموعه اطلاعات به روز و ارزشمندي فراهم خواهد شد. /119
انتهای پیام/