7 گوردخمه دوره ساساني در فارس شناسايي شد

به گزارش ميراث آريا(chtn)، استودان‌هاي حد فاصل تنگ توکلي تا تنگ بيدو در شهرستان مهر فارس واقع شده است. اين آثار شامل 7 استودان ساده و بدون هيچ گونه نظم و تزئين خاصي است که با ابعاد متفاوت دريک راستا به طول 150متر و در ارتفاع 5/2 متري از دامنه کوه در صخره هاي کوه حفر شده است .

چهار عدد از استودان هاي مذکور در قسمت بالا باريکتر و به صورت هلال ديده مي شود و سه استودان ديگر در عرض بالا و پايين يکسان و بدون هلال است .

فرسايش هاي طبيعي و عوامل فيزيکي ، شکستگي ، سست و گچي بودن جنس کوه از عواملي است که مي تواند اين مجموعه آثار را در معرض تهديد قرار دهد .

طبق نظريات کارشناسان باستان شناس با توجه به شکل و نوع ساخت اين استودان‌ها و موقعيت قرارگيري آثار فراواني همچون قلعه و دژهاي مهم تاريخي در فاصله چند کيلومتري آن و غني بودن منطقه قدمت اين مجموعه آثار را به دوره تاريخي ساساني نسبت مي دهد .

اين اداره کل با توجه به ويژگي هاي اين مجموعه تاريخي به عنوان يکي از شاخص‌ترين آثار باستاني منطقه اقدام به شناسايي و بررسي آن در سال 1387 کرده است و هم اکنون پس از طي مراحل و تشريفات قانوني لازم به شماره 28215 در فهرست آثار ملي ايران قرار گرفته است واز تاريخ ثبت تحت حفاظت و صيانت اين اداره کل قرار دارد .

پيشينه تاريخي اين شهرستان حکايت از تاريخ پنج هزار ساله آن دارد.نخستين بار تمدن ( باکون الف ) در اين منطقه شکل گرفته است .که اين تمدن گسترده ترين فرهنگ و تمدن دوره ماقبل تاريخ ناحيه فارس محسوب مي شود.آثار به دست آمده از کاوش‌هاي باستان شناسي در محوطه هاي بخش اسير ، بيانگر آن است که در دوره هخامنشي ، فرهنگ و تمدن منطقه دگرگون شده و همزمان با ديگر نواحي فارس ، تحت تاثير آداب ، سنن ، فرهنگ و معماري هخامنشي قرار گرفته است .

در دوره ساساني ، اين ناحيه در مسير راه ارتباطي شهر گور (فيرزاباد کنوني ) به بندر سيراف واقع شده است که محوطه باستاني تنب بت و آثار مربوط به آن واقع در روستاي شلدان ، مهمترين اثر باقيمانده از اواخر دوره هخامنشي و اوايل دوره ساساني به شمار مي رود.شهرستان مهر با توجه به آثار و شواهد فراوان از دوره اسلامي همچنان پررونق و پابرجا بوده است.
/104

انتهای پیام/

کد خبر 1389021137